Webinars en Energiecafés

Energiecafe over financiering van verduurzaming

Op 15 mei 2023 was er een energiecafé over de financiering van het verduurzamen van VvE-gebouwen. Fiona Hamberg van het Nationaal Warmtefonds presenteerde op welke manier VvE’s kunnen lenen voor verduurzaming. VvE’s moeten zelf afwegingen maken hoe zij de verduurzaming willen financieren: sparen, eigen bijdrages, lenen of combinaties. Olga  Hengeveld van de Energiecommissie ging samen met beheerder Charles Goebel in op de opties, hoe je ze kunt berekenen, waar je op moet letten, wat de kosten en de baten kunnen zijn.Bekijk hier de presentatie van Fiona Hamburg van het Nationaal Warmtefonds.Bekijk hier de presentatie van Olga Hengeveld van de Energiecommissie.

Energiecafe: Laadpunten splijtzwam of zegen? Laadoplossingen in VvE-garages

Onder deze titel organiseerde de Energiecommissie OHG op 20 februari een energiecafé in het Shaffyhuis. Bijna 60 mensen luisterden naar de presentaties van experts en ervaringsdeskundigen uit onze eigen buurt.

Lees hier de presentatie van Ronald Steinmetz van het VvE Laadloket: Laadoplossingen in VvE-parkeergarages

Lees hier de presentatie van Robert van Gent van de Vereniging Elektrisch Rijders: Veiligheid van opladen in VvE-parkeergarages

Lees hier de presentatie van Hayte de Jong en Louis Visseren: Realisatie van laadpunten bij VvE Batavia, Entrepot West

Presentaties Energiecafé Warmtevoorziening en duurzaam bouwen Cruquius 22 juni 2022

Het energiecafé in juni 2022 vond plaats bij Architectenbureau LEVS. Roy
Vuulink Van Warm Cruquius liet ons de WKO-installatie van gebouw De Bocht zien
en vertelde hoe deze werkte. We hoorden hoe eigendom, beheer en exploitatie
geregeld zijn. Adriaan Mout van LEVS ging in op het thema “duurzaamheid in
nieuwbouw”. Pierre Mostert, werkzaam bij bureau ARUP en lid van de
energiecommissie, vertelde hoe warmtepompen en aquathermie werken.

Zie hier de presentatie van Roy Vuulink

Zie hier de presentatie van Pierre Mostert

Luister hier naar de podcast van Geluiden uit Oost over de bijeenkomst

Kijk hier naar het filmpje over WKO en aquathermie op Cruquius

Presentaties Energiecafé 24 maart 2022: Gebouwenonderzoek en isolatiemaatregelen

  • De presentatie van Frederike Kuipers en Jeroen Tan over het onderzoek in 8 gebouwen in het OHG naar de mogelijkheden voor een middentemperatuur warmtenet vindt u hier.

  • De presentatie van Jeroen Tan, Gertje Joukes en Olga Hengeveld over financiering en planning van isolatiemaatregelen binnen VvE’s vindt u hier.

  • De presentatie van Mimi Slauerhoff over de aanpak van de gemeente Amsterdam voor de energietransitie van VvE’s vindt u hier.

Webinar (energiecafé) 27 januari 2022: In discussie met Vattenfall

Tijdens het online energiecafé ging de Energiecommissie in gesprek met Vattenfall. De opname van deze digitale bijeenkomst kunt je hier terugzien evenals de presentatie van Marian Prins (Energiecommissie) en Susanne van Suylenkom (Vattenfall). https://youtu.be/9qwT_wcxldI

Webinar 9 december 2021: Plannen & onderzoeken

Marian Prins, projectmanager van de Energiecommissie ging in op de plannen voor 2022 van de Energiecommissie.  Gast was Stefan Mol, consultant duurzame energie bij Waternet. Hij presenteerde de resultaten van het onderzoek op het KNSM-eiland,  de mogelijkheden voor een 55 graden warmtenet + aquathermie op het KNSM-eiland. Jeroen Tan vertelde over het onderzoek naar de geschiktheid van de appartementsgebouwen voor een 55 graden warmtenet. Het webinar is hier terug te zien. https://www.youtube.com/watch?v=TXZ6TPHY2QY

Webinar 21 maart 2021: Isoleren met de VvE

Vijf VvE’s in het OHG vertellen over hun aanpak, successen en leerpunten bij het isoleren van hun appartementsgebouwen. Het webinar is hier terug te zien.

https://www.youtube.com/watch?v=Suvcbkl4Ibc&t=12s

Webinar februari 2021: Zonne-energie in het OHG

Medewerkers van het Amsterdam Energy City Lab (www. aecl.nl) gaan in op wat er nu is aan zonne-energie in het OHG, wat de potentie is, wat we aan energie in de toekomst nodig hebben en voor welke vragen we komen te staan. Kijk hier dit webinar terug.

https://www.youtube.com/watch?v=dYvDhm01Q28

Zoeken op deze website