Webinars en presentaties Energiecafés

Presentaties Energiecafé 24 maart 2022: Gebouwenonderzoek en isolatiemaatregelen

  • De presentatie van Frederike Kuipers en Jeroen Tan over het onderzoek in 8 gebouwen in het OHG naar de mogelijkheden voor een middentemperatuur warmtenet vindt u hier.

  • De presentatie van Jeroen Tan, Gertje Joukes en Olga Hengeveld over financiering en planning van isolatiemaatregelen binnen VvE’s vindt u hier.

  • De presentatie van Mimi Slauerhoff over de aanpak van de gemeente Amsterdam voor de energietransitie van VvE’s vindt u hier.

 

Webinar (energiecafé) 27 januari 2022: In discussie met Vattenfall

Tijdens het online energiecafé ging de Energiecommissie in gesprek met Vattenfall. De opname van deze digitale bijeenkomst kunt je hier terugzien evenals de presentatie van Marian Prins (Energiecommissie) en Susanne van Suylenkom (Vattenfall). https://youtu.be/9qwT_wcxldI

 

Webinar 9 december 2021: Plannen & onderzoeken

Marian Prins, projectmanager van de Energiecommissie ging in op de plannen voor 2022 van de Energiecommissie.  Gast was Stefan Mol, consultant duurzame energie bij Waternet. Hij presenteerde de resultaten van het onderzoek op het KNSM-eiland,  de mogelijkheden voor een 55 graden warmtenet + aquathermie op het KNSM-eiland. Jeroen Tan vertelde over het onderzoek naar de geschiktheid van de appartementsgebouwen voor een 55 graden warmtenet. Het webinar is hier terug te zien. https://www.youtube.com/watch?v=TXZ6TPHY2QY

 

Webinar 21 maart 2021: Isoleren met de VvE

Vijf VvE’s in het OHG vertellen over hun aanpak, successen en leerpunten bij het isoleren van hun appartementsgebouwen. Het webinar is hier terug te zien.

https://www.youtube.com/watch?v=Suvcbkl4Ibc&t=12s

 

Webinar februari 2021: Zonne-energie in het OHG

Medewerkers van het Amsterdam Energy City Lab (www. aecl.nl) gaan in op wat er nu is aan zonne-energie in het OHG, wat de potentie is, wat we aan energie in de toekomst nodig hebben en voor welke vragen we komen te staan. Kijk hier dit webinar terug.

https://www.youtube.com/watch?v=dYvDhm01Q28

DutchEnglishGerman

Zoeken op deze website