De Eester

De buurt dat zijn wijzelf. Die maken wijzelf. Daarvoor hebben we een werkplaats nodig, een plek waar nieuwe ideeën ontstaan, buurtgenoten elkaar treffen en initiatieven worden genomen.

Dit gebeurt allemaal in onze buurtruimte ‘de Eester’. Aan de van Eesterenlaan 266.

Wees welkom voor een kopje koffie of thee, een praatje, de leestafel of doe mee aan een activiteit. Ook eten we elke dinsdag samen met buurtgenoten.

de Eester”  –  C. van Eesterenlaan 266, 1019 JR Amsterdam – telefoon: 020 3707359.

KOM IETS ORGANISEREN IN DE EESTER!

Ben jij een buurtbewoner met een idee waar de buurt beter van wordt? Mis je een activiteit in de buurt? Of ben je een professional en heb je een aanbod voor de buurt? Kom gerust eens praten, er is veel mogelijk in onze ontmoetingsruimte.

Denk aan :

  • een lezing
  • een sociale activiteit
  • een cursus of workshop
  • een kinderactiviteit

We staan open voor zowel eenmalige als structurele activiteiten, voor allerlei leeftijden. We hebben vier ruimtes die op alle dagen van de week beschikbaar zijn.  Jij organiseert, wij verbinden je met andere buurtbewoners en helpen je met werven van deelnemers door onze communicatiekanalen in te zetten.

Klik hier om te kijken wat er nu zoal georganiseerd wordt.

Loop gerust een keer binnen om de mogelijkheden te bespreken.

EERSTE ECHTE EESTERFESTIVAL – SEPTEMBER 2016

De eerste Eesterfestival vond plaats op 17 september. Meer foto’s van de festival zijn terug te vinden op deze pagina.

OPENING 9 JANUARI 2016

De officiële opening van De Eester op 9 januari. Meer foto’s van de opening zijn terug te vinden op deze pagina.

C VAN EESTERENLAAN 266 – VERBOUWING

4 November 2015 – Vooruitgang!!

C VAN EESTERENLAAN 266 – Op verkenning in de verschillende ruimtes.

2 oktober 2015 – Er zijn sleutels, er zijn allerlei plannen en al behoorlijk wat spullen. En nu gaan we samen zorgen dat onze prachtige ruimte aan de C. van Eesterenlaan wordt ingericht als `onze plek’. Mogelijkheden genoeg. Voor een buurtkoor, een eetclub, yogales, een kopje koffie, de Buurtbel, vergaderingen, werkplekken voor ZZP’ers en nog veel meer.

De komende weekenden, 3-4 en 11-12 oktober, en ook de tussenliggende avonden, gaan we samen klussen: meubilair en muren schilderen, vloeren leggen en wat we zoal tegenkomen. Er wordt gezorgd voor koffie, thee, broodjes, kortom: voor gezelligheid. Vele handen maken natuurlijk licht werk, dus kom vooral langs om te kijken, een kopje koffie te drinken of een handje te helpen. Iedereen is welkom.

Op de foto’s is te zien hoe onze grote, lichte ruimte er nu uitziet. Binnenkort zullen er allerlei activiteiten plaatsvinden. We kijken ernaar uit!