Oproepen – Bewoners gezocht die hun kennis en kunde willen inzetten voor Buurtcoöperatie de Eester

Actief zijn in je buurt is leuk!

Buurtcoöperatie De Eester is een vereniging van actieve buurtbewoners. Ze stimuleert en ondersteunt initiatieven vanuit de buurt en faciliteert activiteiten voor en door buurtbewoners. Door middel van verschillende initiatieven – bijvoorbeeld de BuurtBel, weggeefkraam, buurtmaaltijden, eten met een idee, activiteiten voor ouderen en kinderen, toekomstagenda 2025 en verhuur ruimtes – brengen wij mensen met elkaar in contact en vergroten daardoor de samenhang in de buurt, zodat het hier voor iedereen nog prettiger wonen, werken en leven is.

Buurtcoöperatie Eester staat aan de wieg van buurtruimte ‘De Eester’ dat vijf jaar geleden is geopend. Alle activiteiten die in en door de Eester geïnitieerd worden zijn bedoeld voor bewoners in het Oostelijk Havengebied (OHG) in alle leeftijdsgroepen. Steeds meer mensen sluiten zich aan en het borrelt en bruist van de nieuwe initiatieven en waardevolle verbindingen tussen mensen. De Eester is het centrale aanlooppunt waar allerlei vragen en verzoeken binnenkomen van bezoekers, per telefoon of per email.

Wij zoeken met spoed:

  • Een Penningmeester.
    Of het nu over het klimaat gaat, burenhulp, groen, jongeren, zonne-energie, cultuur of ouderen, steeds meer bewoners van het Oostelijk Havengebied zetten zich in voor een leuke, leefbare en toekomstbestendige buurt. Buurtcoöperatie De Eester vormt voor veel van deze activiteiten het organiserende platform, dat de voorwaarden om met elkaar in actie te komen zo optimaal mogelijk probeert te maken. Daar horen ook financiën bij en dus een penningmeester. We hadden een hele goede, maar na vijf jaar zoeken we een opvolger voor Herman Bouwmeester. We zoeken een buurtbewoner die al deze activiteiten in goede financiële banen wil helpen leiden.
    Scrol verder omlaag voor meer informatie en contact of download het profiel.

Onze vacatures

PENNINGMEESTER.

Of het nu over het klimaat gaat, burenhulp, groen, jongeren, zonne-energie, cultuur of ouderen, steeds meer bewoners van het Oostelijk Havengebied zetten zich in voor een leuke, leefbare en toekomstbestendige buurt. Buurtcoöperatie De Eester vormt voor veel van deze activiteiten het organiserende platform, dat de voorwaarden om met elkaar in actie te komen zo optimaal mogelijk probeert te maken.

Daar horen ook financiën bij en dus een penningmeester. We hadden een hele goede, maar na vijf jaar zoeken we een opvolger voor Herman Bouwmeester. We zoeken een buurtbewoner die al deze activiteiten in goede financiële banen wil helpen leiden.

Wat doet onze penningmeester
– stelt elk jaar de begroting, de jaarrekening en enkele tussentijdse overzichten op.
– zij/hij doet dit in overleg met de coördinator en het administratiekantoor.
– onderhoudt samen met de coördinator de contacten met administratiekantoor en accountant en levert daarvoor ook input.
– presenteert begroting en jaarrekening in de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering.
– adviseert het bestuur gevraagd en ongevraagd over alle overige financiële zaken
– denkt over en doet actief mee aan beleidsvorming en activiteiten van de Buurtcoöperatie

Wat vragen wij van onze penningmeester
– affiniteit met doelstelling en activiteiten van de Buurtcoöperatie.
– gevoel voor cijfers.
– kennis van en ervaring met financiële processen, begrotingen en jaarrekeningen.
– kunnen samenwerken binnen een bestuur en een organisatie met actieve buurtbewoners en professionals.
– een tijdsinvestering van gemiddeld 2,5 uur per week
– en je woont in het Oostelijk Havengebied.

Wat bieden wij onze penningmeester
– je levert een zinvolle bijdrage aan het sociale en ondernemende klimaat in het Oostelijk Havengebied
– je bent lid van een betrokken bestuur dat zich hier enthousiast voor inzet
– je komt in contact met een bruisende buurt met een brede waaier aan mensen die zich actief inzetten voor het Oostelijk Havengebied

Ben je de buurtbewoner die wij zoeken? We horen graag van je. Stuur je motivatie en CV voor 12 oktober 2020 naar info@buurtcooperatieohg.nl , t.a.v. Jos van der Lans.
Wil je meer weten, neem dan ook contact op met Jos van der Lans.

Download dit profiel als pdf

GASTVROUWEN EN -HEREN VOOR DE EESTER

Voor de Eester zoeken we buurtbewoners die het leuk vinden om gastvrouw/-heer te zijn.

Als gastvrouw of gastheer ben je de stem en het gezicht van de Buurtcoöperatie OHG zowel via de telefoon als in het directe contact met bezoekers. Je weet wat er speelt in de buurt en bent op de hoogte van onze activiteiten.

Heb je een gastvrije houding en een luisterend oor? Vind je het leuk om gasten te ontvangen met een kopje koffie of thee en te informeren over onze activiteiten en/of activiteiten in de buurt?

Neem dan contact met ons op via 020-3707359 of  info@buurtoöperatieohg.nlof kom gewoon langs in de Eester en maak kennis met één van onze gastvrouwen of gastheren.

Wat krijg je er voor terug? Een goed gevoel, betrokkenheid bij de buurt en een groter netwerk.