Uitkomst workshop < buurtvoetafdruk

Tijdens de workshop < buurtvoetafdruk gegeven door Partners for Innovation is er een groep buurtbewoners aan de slag gegaan met het vraagstuk: hoe zorgen we ervoor dat er minder waardevolle spullen op straat of in de afvalbak belanden?

Flora Poppelaars van Partners for Innovation leert de deelnemers dat het belangrijk is om niet zomaar spullen weg te gooien, maar ervoor te zorgen dat als je iets niet meer nodig hebt het dan op een goede manier wordt afgedankt.

Tijdens de workshop wordt gekeken naar het afdankproces van verschillende spullen. Met het resultaat 3 concrete projecten met het doel dat waardevolle spullen niet zomaar worden weggegooid, maar juist op een goede manier zodat het kan worden hergebruikt, upcycled of recycled kan worden.

Project ideeën

  • Als je waardevolle spullen weg wilt doen en je dat doet op de juiste manier, dan krijg je een buurtbetaalmiddel als beloning. Met deze buurtmunt kun je ergens anders in de buurt iets in de vorm van een ervaring kopen. Zoals een lekker stukje appeltaart.
  • Om waardig afscheid te kunnen nemen van je product, zodat het maar niet in de kast blijft liggen en zijn waarde verliest, krijg je een foto met en beschrijving van de geschiedenis en herinneringen. Zo houd je het toch nog een beetje bij je.
  • Hulp bij spullen weggooien van een opruimmaatje. Je wordt geholpen om op een goede manier afstand te doen van spullen die je niet meer nodig hebt. Dit kan digitaal via een app-groep of door middel van bijeenkomsten in de buurt. Bij dat laatste wordt gedacht aan een evenement in de vorm van ’tussen kunst & kitch’.

De deelnemers gaan met deze projecten aan de slag. Heb jij goede ideeën of wil je je graag aansluiten bij een project? Laat het weten door een berichtje achter te laten (contact).

Dit is een initiatief van werkgroep circulair.

Zoeken op deze website