Workshop < buurtvoetafdruk

woensdag 29 juni | 19.00 – 21.00 uur | Partners for Innovation – Withoedenveem 8 

Ontwerp samen met de Eester verduurzaamt een concreet project om onze lokale voetafdruk te verkleinen.  

Vind je het ook zonde dat er zoveel mooie en waardevolle spullen elke week bij het (grof)vuil worden gezet? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat buurtbewoners minder spullen weggooien, minder nieuwe spullen kopen en meer kiezen voor tweedehands of duurzamere alternatieven?  

De grootste voetafdruk van de gemiddelde Nederlander komt door de aanschaf van spullen en staat met kop en schouders op nummer 1 in de klimaat-impact top 10.  

Ontwerp tijdens de workshop een concreet project voor de buurt om waardevolle spullen beter te benutten. Beter voor de spullen, beter voor je hart en beter voor je portemonnee . Advies- en onderzoeksbureau Partners for Innovation helpt ons erbij. We gaan direct met de uitkomst aan de slag.

We dromen groot: een project dat start in het Oostelijk Havengebied met de potentie om uit te breiden naar de hele stad, in heel Nederland en misschien wel heel Europa!    

↖ Laat weten of je erbij bent via de knop (aanmelden).
Neem iets mee waar je geen afstand van kan doen, een product zoals een kledingstuk, elektronisch apparaat, het erfstuk wat diep in de kast staat. Het mag ook een foto zijn.

Programma

  • Uitleg over het afdankproces door Flora Poppelaars, adviseur circulaire economie 
  • In groepjes aan de hand van een meegebracht product bespreken hoe het afdankproces wordt ervaren.  
  • Samen naar oplossingen werken om het product een goede bestemming te geven. 

Activiteit van werkgroep circulair

Delen, ruilen, doen: maak 1019 groen! 

Zoeken op deze website