Eerste Themadag Circulair geslaagd

Op de eerste Themadag Circulair, georganiseerd door Werkgroep circulair van de Eester verduurzaamt, hebben een groep bewoners meer geleerd over een circulair voedselsysteem.

De themadag was erg leuk en leerzaam! Bijzonder hoe open iedereen bij de gesprekken was over wat je nu al doet en hoe ver je wilt gaan met aanpassen.

Marian, deelnemer Themadag Circulair: weet wat je eet

Nijs Ruijs van de Gezonde Stad vertelde over een circulair voedselsysteem en liet de deelnemers ook zien wat er in Amsterdam al gebeurd en bij welke initiatieven je zelf kunt aansluiten. Ook zijn de deelnemers in spelvorm samen in gesprek gegaan over wat iedereen zelf al doet en wat je nog meer kan doen. De middag eindigde met een kookworkshop tegen voedselverspilling. Lyan, kok en eigenaar van Bun Tesi catering en buurtkok bij de Eester, kookte een tafel vol met hapjes van overgebleven etenswaren uit de (koel)kasten van de deelnemers en restjes van Odin Zeeburg. Lyan liet zien hoe je van ‘niets’ altijd weer ‘iets’ lekkers kan maken.

Ook een keer deelnemen aan een themadag of een andere activiteit van Werkgroep circulair? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en blijf of de hoogte.

Zoeken op deze website