Werkgroep circulair

Workshops, markten, wandelingen en nog meer voor een circulair Oostelijk Havengebied!

In juni 2021 is er een themadag over voedsel & een workshop fietsreparatie georganiseerd door Werkgroep Circulair van Buurtcoöperatie de Eester. Het is de aftrap van de agenda de Eester Verduurzaamt. De activiteiten zullen in 2021 en 2022 plaatsvinden. Doe je ook mee?

  • Ieder kwartaal een themadag over een onderwerp rondom circulaire economie met masterclasses en workshops.
  • Pop-up tweedehands- en deelmarkten in de buurt
  • Een aantal keer per jaar een circulaire wandeling in en rondom het Oostelijk Havengebied; wat is er allemaal circulair in onze buurt? Waar kun je spullen en kleding delen, ruilen, repareren, hergebruiken en recyclen? Je leert het allemaal tijdens de wandeling.
  • Workshops fietsen reparatie waar je leert om je fiets te onderhouden en zelf te repareren.
  • Kunst in de buurt, over het belang van verduurzaming.
    Alle bestaande activiteiten gaan natuurlijk ook nog door:
  • Weggeefkraam, reparatietafel & naaicafé zijn vanaf september weer maandelijks bij de Eester
  • Schonestartendag is iedere eerste zaterdag van de maand om 14.00 uur

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief, dan houden we je op de hoogte.

Werkgroep Circulair bestaat uit twaalf buurtbewoners die zich hebben verenigd om één van de speerpunten uit de ToekomstAgenda 2025 voor het Oostelijk Havengebied te realiseren. De werkgroep gaat verschillende activiteiten organiseren voor buurtbewoners rondom circulaire economie. Hierdoor komen mensen uit de buurt met het thema en met elkaar in contact. De Werkgroep hoopt hiermee de circulaire economie van consuminderen, delen, hergebruiken, repareren en recyclen te stimuleren. De activiteiten bieden praktische handvatten, maar ook verdiepende informatie voor het creëren van meer bewustwording.

“We zijn een wijk waar de deeleconomie, hergebruik en kringloop vanzelfsprekend is.” Dit is het speerpunt uit de ToekomstAgenda 2025 die is samengesteld door buurtbewoners tijdens eettafels en de BuurtTop 2019. 

Zoeken op deze website