Eettafel succes!

Na 3 jaar was er weer een eettafel op woensdag 8 maart. De 29e editie was een groot succes! Ruim zestig mensen schoven aan en er waren heel veel nieuwe gezichten. En dat op Vrouwendag ;-). Er werd heerlijk gekookt door Lyan, Veronique, Maria, Margarita en Angeline. En we sloten het diner af met een super vegan muffin als toetje, van buurtbakker Sam.

Wat is er besproken en besloten aan de tafels?

  1. Circulaire buurt – hoe kunnen we zoveel mogelijk gebruiken wat er al is door hergebruik, delen, repareren en recyclen? Zo verspillen we zo min mogelijk grondstoffen om de aarde te sparen. Idee: concrete mogelijkheden en tips bieden aan buurtgenoten.
  2. Vrouwendagvrouwen ontmoeten vrouwen, een maandelijkse borrel. Hoe wil je leven in de buurt? Hoe kun je zijn wie je bent en voel je je veilig? In 2024 hebben we een vrouwenkraam en organiseren we dit samen met Museum Perron Oost. 
  3. Internationals – wat heb je nodig om je welkom en thuis te voelen in de buurt? Idee: actief Internationals/expats uitnodigen en een flyer maken om deze groep te bereiken. 
  4. 4/5 Mei – tijdens de bevrijdingsmaaltijd op 5 mei bij Museum Perron Oost gaan generaties met elkaar in gesprek. Hoe werkt de oorlog door? Hoe kunnen we een goede voorouder zijn voor toekomstige generaties? Hoe werkt verleden door in de toekomst? Op 24 mei organiseren Stella Toonen en Hanne Küpers een future design over hoe we goede voorouders kunnen zijn in de Eester.
  5. Buurtfestival – noteer allemaal in de agenda: 24 juni Buurtfestival in het hart van het OHG. Rondom winkelcentrum Brazilië met als thema: kunst, cultuur en duurzaam. Er is een podiumprogramma, rommelmarkt, kledingruil, workshops, kraampjes en een buurtdiner. Ideeën: graffiti workshop voor de jeugd, buurtrap maken, muziek mixen, zeilschool – SUB competitie, modemeiden, pimp je kleding (wie?), crazy kapsels – door de Kappers, circus workshop (is er budget?), demonstratie Judo of kickboksen, quiz over de buurt (wie?), blikjes krijgen ook statiegeld – dat kunnen we inzetten om in te zamelen; bijvoorbeeld met grote netten, Oekraiense buurtgenoten ook uitnodigen, wie kan er een workshop geven op het buurtfestival wat in lijn valt met: kunst, cultuur en duurzaamheid?, taartenbakwedstrijd of taarten doneren, wie kan er een groot schaakspel of ander spel regelen? Meedoen? Meld je aan als vrijwilliger, geef namen van buurtartiesten door, ideeën om jongeren te betrekken en andere tips. Neem contact op met: annet@buurtcooperatieohg.nl
  6. Toekomstagenda 2025 – we zijn sinds 2020 met 70% van de speerpunten aan de slag gegaan; super! Deze tafelgroep wil zich gaan buigen over wat de nieuwe agenda van de toekomst moet worden. En vooral kijken naar hoe we groepen bereiken, die nog niet aangesloten zijn. 
  7. Nieuwe ideeën – van heel praktisch tot verder te onderzoeken. Een maandelijks buurtborrel bij Boulevard café, een bridgeclub (overdag), samen met Perron Oost en IISG tentoonstellingen organiseren rondom vrouwen van Oost, vitaal OHG; het vrije en spontane spelen, wekelijks radioprogramma op Amsterdam FM, kinderen die koken voor ouders, schaken voor volwassenen. 

Zoeken op deze website