Je kunt meer doen dan je denkt

De gemeente stuurt elke 75-plus bewoner in Amsterdam een brief, met het voorstel om iemand langs te laten komen om te vertellen over de voorzieningen die er voor ouderen zijn. In het Oostelijk Havengebied doet Irith van welzijnsorganisatie Civic dat. Lennie van de BuurtBel gaat altijd mee om over de activiteiten van de Eester te vertellen.

Buurtbewoner Corry wilde wel wat meer weten over de mogelijkheden, en ontving Irith en Lennie hartelijk. Ze had ook een vraag aan Lennie. Zou er iemand zijn die boodschappen voor haar zou kunnen doen? Ze is zelf niet meer zo mobiel. Lennie kwam met het idee om met hulp van de Eestermobiel de boodschappen te gaan doen. Ondertussen doet Corry dit al maanden en is ze er erg blij mee. Er is toch niets fijner om je eigen boodschappen uit te kunnen kiezen. Ze wil ook graag iets voor een ander doen, maar vanwege haar beperkte mobiliteit leek dit haar lastig.

Het was Lennie opgevallen dat Corry heel goed kan luisteren en een groot empathisch vermogen heeft. Corry heeft ook altijd in de zorg gewerkt, is buddy geweest en werkte bij Humanitas. Corry kan nu niet meer zelf niet naar de mensen toe, maar ze mogen wel naar haar toekomen, stelde ze voor. Dat zou ze heel fijn vinden. Lennie was blij met haar voorstel en afgesproken is dat de BuurtBel haar inschakelt als er iemand is die graag met haar zou praten. Zo zie je maar: er zijn veel verschillende manieren om iets voor een ander te kunnen betekenen!

Zoeken op deze website