Vacature BuurtBelcoördinator vervuld

Lennie van Veenendaal is op zoek naar een nieuwe collega. We zoeken iemand die het leuk vindt om als BuurtBelcoördinator bewoners aan elkaar te koppelen en samen te werken met zorgprofessionals. 

Het Oostelijk Havengebied bruist van de initiatieven om de buurt veilig, sociaal en duurzaam te maken. Buurtcoöperatie de Eester biedt een luisterend oor voor zorgen of ideeën, denkt mee en verbindt mensen aan elkaar. Steeds meer bewoners sluiten zich aan met nieuwe initiatieven. We richten ons op vijf thema’s: de Eester zorgt & helpt, leert & recreëert, verduurzaamt, denkt mee & lost op en de Eester Imps. 

Bij de Eester zorgt & helpt zetten buurtbewoners zich in om elkaar te helpen en ondersteunen. Of het nu gaat om samen wandelen, Taalhulp, reparatieklusjes in huis, hulp bij boodschappen, ingewikkelde juridische of administratieve zaken of een ritje naar het ziekenhuis met de Eestermobiel, er is altijd wel een buur die iets voor een ander wil doen. De BuurtBel werkt samen met partners om, dichtbij, een tijdig en passend antwoord te geven op de zorgvraag.  

Als BuurtBelcoördinator ben je samen met een collega aanspreekpunt voor bewoners en externe contacten op het gebied van burenhulp, informatie, advies en (in)formele zorg. Je beantwoordt vragen, zet verzoeken uit, verbindt bewoners met elkaar, creëert netwerken, gaat actief met vragen en verzoeken aan de slag en handelt adequaat als zaken mislopen. Kortom je bent spin in het zorgnetwerk van de Eester.  

Je koppelt vraag en aanbod. Op het moment dat er moet worden doorverwezen naar andere (in)formele partners, zorg je voor een warme overdracht en opvolging van de verwijzing.  

De BuurtBel is volop in ontwikkeling. Ze vervult de taak als wijkservicepunt en is medeorganisator van de wijktafel (zorgnetwerk OHG). Je vertegenwoordigt de BuurtBel aan diverse overlegtafels, in netwerken van (in)formele zorgverleners. Als coördinator ben je creatief op zoek naar manieren om netwerken te bouwen (community building). 

Wij vragen: 

 • Een opleiding op HBO-niveau, bijvoorbeeld HBO-verpleegkunde of maatschappelijke dienstverlening/social work en affiniteit met zorg en community building; 
 • Kennis van buurtcoöperatie de Eester en het relevante netwerk in het OHG;   
 • Kennis van administratieve en logistieke processen; 
 • Kennis van community building; 
 • Goede sociale en communicatieve vaardigheden; 
 • Ervaring met registratie in een geautomatiseerd systeem; 
 • Woonachtig in het Oostelijk Havengebied; 
 • Bereid om vrijwillig zich een aantal uur per week in te zetten voor buurtcoöperatie de Eester. 

Wij bieden: 

 • Een aantrekkelijke en inspirerende werkplek in de Eester, het centrum van de buurtcoöperatie 
 • De mogelijkheid om zelf met ideeën te komen om de BuurtBel verder te ontwikkelen 
 • Overeenkomst voor een jaar van 16-20 uur per week; 
 • Salaris op basis ZZP of Payrollconstructie 

Heb je interesse? Mail dan je motivatie en CV voor 15 maart 2022 naar coördinator van de Eester: Meta de Vries via: meta@buurtcooperatieohg.nl  

Ken je een buurtgenoot voor wie deze functie op het lijf geschreven is, fijn als je hem/haar wil wijzen op de vacature.

Zoeken op deze website