de Eester zorgt & helpt

Telefooncirkel

Wil je ook het gevoel hebben dat als het nodig is, directe mensen om je heen dit signaleren en kunnen ingrijpen? Sluit je aan bij de telefooncirkel

Bij de telefooncirkel van het Oostelijk Havengebied bellen buurtgenoten elkaar iedere ochtend tussen 9 en 10 uur via een vaste volgorde, om te checken of het goed gaat. Als iemand niet opneemt, komt de BuurtBel in actie. Die bellen bijvoorbeeld met buren, de familie, de huisarts óf we gaan langs.

Marije van Urk over de telefooncirkel“Ik heb ooit de BuurtBel benaderd om een telefooncirkel op te starten. Aanleiding was een vriendin die gevallen was en niet zelf om hulp kon vragen. Toen haar dochter haar ’s middags probeerde te bellen, op hun dagelijks afgesproken tijdstip, was het te laat. Mensen beseffen niet hoe kwetsbaar ze zijn als je alleen woont en het is belangrijk dat we voor elkaar zorgen!”

Meedoen?
Lijkt het je wat om hieraan deel te nemen? Neem dan contact op met Lennie van de BuurtBel, door te bellen naar (020)-7723814, een mail te sturen naar debuurtbel@buurtcooperatieohg.nl of langs te komen in de Eester op de C. van Eesterenlaan 266.

Marije & de BuurtBel
Marije BuurtBel

Zoeken op deze website