Sociale mobiliteit

‘Van vrijheid genieten door mobiel te blijven’ staat op de website van Max Mobiel, de leverancier van de Eestermobiel. Het kleine autootje is vier jaar geleden ontworpen vanuit een droom van oprichter. Het doel is om mensen die minder mobiel zijn, meer vrijheid te geven.

Zelf werkte hij in de zorg en zag wat het met mensen doet als ze hun gevoel van vrijheid kwijtraken. Als je niet meer overal naartoe kunt gaan en afhankelijk bent van anderen.

Inmiddels is Max mobiel een volwassen bedrijf. En er rijden al veel Max mobiels in Nederland rond. En nu ook in onze wijk.

Elke Tuininga is verantwoordelijk voor de commercie van Max mobiel . Zij was betrokken bij het hele proces van eerste contact met Max mobiel tot nu. En zij kan met enthousiasme vertellen waarom de max mobiel een goede keuze voor ons is. 

In Capelle rijden ze al twee jaar met de Max Capelle. Met name het sociale aspect van de ritten, is waar ze in Capelle enthousiast over zijn. Bewoners ervaren de ritten als gezellig. Onderweg wordt er veel gesproken met elkaar en bij sommige vaste klanten ontstaat er een band.

Ook kregen ze in Capelle mooie complimenten van medewerkers van ziekenhuizen. Bezoekers die met de Max Capelle aankomen blijken veel relaxter dan bezoekers die met aanvullend openbaar vervoer komen.

En nog een mooi voorbeeld, is het verhaal van een jonge vrouw van 25 met beperkte mobiliteit. Het lukte haar niet om zelf in een aangepaste auto te rijden. Dit zorgde voor overprikkeling. Door de Max Capelle kan ze nu zelfstandig naar haar werk, vriendinnen bezoeken en naar haar ouders. Het heeft haar heel veel vrijheid gegeven.

Zoeken op deze website