Computerhulp

Onlangs belde een buurtbewoner met computerproblemen. We gingen langs en konden de problemen snel verhelpen. Een aantal programma’s hadden een update nodig. Dat moet je maar net weten. Ze bleek ook haar bankzaken niet meer zelf te kunnen regelen, en door wat hulp weer wel. Gewoon zelf op de computer. Wel zo fijn!  

Uit recent onderzoek van de ANBO, de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen, naar de woonwensen van ouderen, blijkt onder meer dat ouderen liever niet samenwonen met hun familie. Ook niet als de familie (mantel)zorg verleent. De nabijheid van zorgvoorzieningen en leeftijdsgenoten wordt wel gewaardeerd. En een buurman of buurvrouw met een zorgvraag vinden ze helemaal geen probleem. Dat wisten we hier in het Oostelijk Havengebied natuurlijk allemaal al lang. Een goede buur is goud waard.  

De BuurtBel faciliteert burenhulp in het Oostelijk Havengebied. Mensen die iets voor een ander willen doen, zoals bijvoorbeeld boodschappen doen, museumbezoek of gordijnrails ophangen en mensen die behoefte hebben aan dergelijke hulp, bellen met de BuurtBel. Wij koppelen buren aan elkaar. Dat staat overigens los van leeftijd. We zijn er graag voor iedereen. Jong, oud en alles daartussen in.  

We zijn bereikbaar via telefoon en mail, en nog fijner, kom langs in de Eester; de koffie staat altijd klaar!

Zoeken op deze website