Burenhulp in vakantietijd

“De Eester is gesloten hoor!” roept een man als we voor de deur van de Eester onze fietsen op slot zetten. “Maar wij werken hier”, zeggen we, Lennie en Ditte van de BuurtBel.

De meneer is gerustgesteld. Hij lijkt te snappen dat sommige werkzaamheden gewoon doorgaan. Want de Eester was weliswaar gesloten vanwege vakantie, maar de BuurtBel bleef bereikbaar en dat was maar goed ook. We hebben iemand geholpen met inpakken voor een verhuizing, en toen bleek dat koken haar werk èn hobby is, wisten we haar met weinig moeite te verleiden om ook een keer op dinsdag in de Eester te komen koken. Daar verheugen we ons op!

Daarnaast zijn we mee geweest met ziekenhuisbezoek, hebben we boodschappen voor mensen gedaan, computerhulp aangeboden, Eester-flyers verspreid… haast te veel om op te noemen en te onthouden. Wat wel beklijft: het is ontzettend leuk om te doen. Wil jij ook een keer iets doen voor een van je buren, laat het ons dan weten. We bemiddelen tussen vraag en aanbod van alle bewoners van het Oostelijk Havengebied. Kom een keertje langs om kennis te maken of bel 020 -772 38 14.

Zoeken op deze website