Bezoek aan 75-plussers

De gemeente Amsterdam nodigt elke bewoner die 75 jaar of ouder is via welzijnsorganisaties uit voor een (huis)bezoek. Op die manier worden mensen op de hoogte gebracht van voorzieningen als ouderenhuisvesting, woningaanpassing bij lichamelijke beperkingen, aanvullend openbaar vervoer, financiële regelingen en activiteiten.

Dat gebeurt ook in het Oostelijk Havengebied. Irith Sy (coördinator preventief huisbezoek van Civic) bezoekt de mensen die dat willen, samen met Lennie van Veenendaal van de BuurtBel van de Eester. Mensen worden zo niet alleen op de hoogte gebracht van de gemeentelijke voorzieningen, maar weten ook wat de BuurtBel voor ze kan betekenen. En dat heeft succes!

Zo zijn er mensen die nu gebruik maken van de Eestermobiel om naar afspraken in het ziekenhuis te gaan. Dat gaat snel, gemakkelijk en goedkoop, terwijl het eerder een hoop geregel en kosten met zich meebracht. Anderen zijn enorm geholpen met de mogelijkheid van af en toe een wandeling met een buurtgenoot, of iemand die zo nu en dan wat boodschappen voor ze doet. De BuurtBel is heel blij dat we op deze laagdrempelige manier van betekenis kunnen zijn voor en met de buurt.

Mocht je ook wat willen doen voor een (oudere) buurtgenoot, neem dan vooral contact met ons op [link naar website]. We kijken dan samen naar de mogelijkheden.

Zoeken op deze website