Meer groen in de buurt

Na een jaar van dichte deuren en onduidelijkheden gaat het nu toch echt gebeuren: het Oostelijk Havengebied krijgt meer groen. En niet zomaar groen, nee, inheems groen, planten en struiken die hier thuishoren, zodat onze insecten en bijen ze herkennen en er hun voedsel uit halen. 

De gemeente is versneld alle aanvragen voor geveltuinen en boomspiegels aan het afhandelen en heeft ook de deur opengezet voor meer complexe projecten. 

Dit zijn wat grotere tuin- of parkprojecten – denk rond de 100 m2 of groter – die door een groep buurtgenoten zelf worden aangelegd en onderhouden. Belangrijk hierin is dat het plan uit de buurt komt en dat er genoeg vrijwilligers zijn om het groen te onderhouden: per 15 m2 is er een vrijwilliger nodig. Bovendien moeten de direct aanwonenden geen bezwaar maken. Er zijn nog meer voorwaarden, te veel om hier op te noemen.

Als jij en je buurtgenoten meer groen willen, er een plek voor op het oog hebben en het onderhoud willen verzorgen, neem dan contact op met de Vergroeners. We komen naar je toe en helpen je met de aanvraag bij de gemeente, zodat je plan meer kans van slagen heeft.

Zo zijn we momenteel bezig met het R.J.H. Fortuynplein, de Panamalaan en naast de Piet Hein tunnel. Voor het Fortuynplein zijn de eerste stappen met succes gezet. We hebben goede hoop dat dit plein voor het eind van dit jaar een stuk groener is.

Nu nog vooral stenen op het R.J.H. Fortuynplein

Zoeken op deze website