Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw

Dakisolatie

Het dak is een belangrijke plek waar warmte weglekt. Niet alleen omdat het een groot oppervlak betreft, maar ook omdat warmte opstijgt. Dakisolatie is dan ook een slimme manier om een gebouw of woning duurzamer te maken en op verwarmingskosten te besparen. En dat is nog maar het begin van de voordelen van een dak (laten) isoleren. Lees hier wat de mogelijkheden, materialen, methoden, kosten en subsidies zijn voor het aanbrengen van dakisolatie.

Vloerisolatie

Een vloer isoleren kan op verschillende manieren en is meestal geen grote ingreep. Door de besparing en waardevermeerdering betaalt deze vorm van isolatie zichzelf eigenlijk altijd terug. Lees hier meer over de aanpak, materialen, kosten en de voordelen van vloerisolatie. De informatie is gericht op woningen, de informatie kan ook voor gebouwen interessant zijn. Lees over vloerisolatie hier

Glasisolatie

Ook via het glas gaat er veel warmte verloren, althans als het glas oud en slecht isolerend is. Ook de eerste generatie dubbel glas, toegepast in de eerste woningen in het OHG, heeft na 30 jaar veel van zijn isolatiewaarde verloren. Isolerend glas kan veel doen voor comfort en energiebesparing. Lees hier de informatie van HIER.

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie wordt vooral toegepast bij woningen en gebouwen die ouder zijn dan 1992. De eerste woningen in het OHG hebben een redelijke isolatie en de isolatiegraad is in de loop der jaren alleen maar beter geworden. Voor woningen vanaf 1992 (bouwbesluit) is het niet renderend om meer spouwmuurisolatie toe te passen. Wat niet wil zeggen dat je de isolatie niet kunt laten nakijken. De informatie die HIER geeft over spouwmuurisolatie vind je hier.

Zoeken op deze website