Energiecommissie Oostelijk Havengebied

Samen werk maken van schone energie in de buurt

De Energiecommissie Oostelijk Havengebied is voorgekomen uit de BuurtTop van april 2019, die ging over de toekomst van het Oostelijk Havengebied. Wij zijn een groep buurtbewoners die zich sindsdien inzetten om de warmte- en elektriciteitsvoorziening in het Oostelijk Havengebied te verduurzamen: de energietransitie.

Wij onderzoeken welke duurzame (ofwel ‘schone’) vormen van warmte en elektriciteit mogelijk zijn voor de gebouwen in onze buurt. En wat daar verder bij komt kijken, zoals isoleren en ventileren.

Wij vinden dat een nieuwe warmtevoorziening duurzaam, betaalbaar, betrouwbaar en comfortabel moet zijn. Wij zijn er vóór dat bewoners medezeggenschap krijgen bij de totstandkoming en het beheer van de nieuwe warmtevoorziening.

Er is  in onze buurt op de daken nog veel plaats voor zonnepanelen, om duurzame elektriciteit op te wekken. Ook daar werkt de energiecommissie aan.

Meer informatie vind je op onze website www.energieohg.nl.

En abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief. Stuur daarvoor een email naar energie@buurtcooperatieohg.nl. Zo weet je ook wanneer we weer een energiecafé, een  excursie, een webinar of een speciale activiteit organiseren.

Of doe actief mee, want er is nog veel te doen.

Zoeken op deze website