Duurzaam-OHG krant over energie­transitie in het Oostelijk Havengebied

In april 2019 spraken 150 actieve buurtbewoners bij de Buurt­Top 2025 de ambitie uit om voorop te lopen in de energie­transitie. Een groep betrokken buurtbewoners richtte daarna de Energiecommissie OHG op. Doel: najagen van de energie-transitie in onze wijk en daarvoor bewoners, Verenigingen van Eigenaren (VvE’s), verhuurders en woningcorporaties te mobiliseren.

OHG-duurzaam-Community.
De Energiecommissie zou het liefst intensief met bewoners in contact komen, maar door corona kunnen we dit najaar geen grote publieksmanifestatie organiseren. We moeten andere wegen bewandelen om bewoners te informeren en te mobiliseren. Daarom willen we een digitale OHG-­duurzaam-­Community tot stand brengen.

De Energiecommissie roept daarom OHG­bewoners die geïnteresseerd zijn in verduurzaming op om zich bij ons te melden. Via een vragenlijst inventariseert de Energiecommissie vervolgens waar bewoners over geïnformeerd willen worden. Die informatie bieden we dan aan bijvoorbeeld via nieuwsbrieven, een website en webinars. Zo wil de Energiecommissie (digitaal) maatwerk leveren aan OHG­bewoners, maar dat lukt alleen als iedereen die mee wil denken, geïnteresseerd is of zelf actief wil worden, zich bij ons meldt.

Deze oproep is niet alleen bedoeld voor woningeigenaren, maar ook voor huurders van woningen in het OHG.

De Energie­ commissie wil met deze partijen op zoek gaan naar wat ons verbindt en hoe wij gezamenlijk de verduurzaming kunnen oppakken.

Deze krant is daarvoor het visitekaartje.

Een mailtje naar energie@buurtcooperatieohg.nl volstaat.
Doe het meteen!

Zoeken op deze website