Buurtcoöperatie Oostelijk Havengebied is op zoek naar een BuurtBelcoördinator.

De Buurtcoöperatie Oostelijk Havengebied is een vereniging van actieve buurtbewoners. De Buurtcoöperatie stimuleert en ondersteunt initiatieven vanuit de buurt en faciliteert activiteiten voor en door buurtbewoners. Wij werken hiervoor samen met actieve bewoners. We willen door middel van verschillende initiatieven, mensen met elkaar in contact brengen, en daardoor de samenhang in de buurt vergroten. Zo, dat het hier voor iedereen nog prettiger wonen, werken en leven wordt. Wij willen regie houden over hoe we wonen, leven en werken in onze buurt.

De Buurtbel is zo’n initiatief vanuit de Buurtcoöperatie OHG. Wist je dat we al 5 jaar actief zijn in onze buurt? Alles wat we doen is voor en door bewoners. Steeds meer mensen sluiten zich bij ons aan; het borrelt en bruist van de nieuwe initiatieven en waardevolle verbindingen tussen buurtbewoners.

Als BuurtBelcoördinator ben je samen met je collega BuurtBelcoördinator aanspreekpunt voor bewoners en externe contacten op het gebied van burenhulp, informatie, advies en zorg. Je beantwoordt vragen, zet verzoeken uit , verbindt bewoners met elkaar, creëert netwerken en handelt adequaat als zaken mislopen. Kortom je bent spin in het netwerk van de BuurtBel.

De BuurtBel is het centrale punt waar allerlei vragen binnenkomen (telefonisch, mail of via inloop in de Eester) op het gebied van burenhulp en zorg. De coördinator gaat actief met vragen en verzoeken aan de slag. Klachten worden serieus genomen en zorgvuldig afgehandeld.
De coördinator matcht vraag en aanbod. Op het moment dat er moet worden doorverwezen naar andere formele en/of informele partners, zorgt de BuurtBelcoördinator voor een warme overdracht en opvolging van de verwijzing.

De BuurtBel is volop in ontwikkeling. Sinds 2017 vervult de Buurtbel ook de functies van een wijkservicepunt. De coördinator is creatief op zoek naar manieren om netwerken te bouwen. De coördinator heeft affiniteit met Community Building.

De coördinator vertegenwoordigt de BuurtBel aan de diverse overlegtafels en in de netwerken van formele en informele zorgverleners. Zo neem je deel aan onze pilot “Naar een vraaggericht wijkzorgnetwerk”. Als BuurtBel & partners werk je samen om, dichtbij, een tijdig en passend antwoord te geven op de zorgvraag.

Wij vragen:

 • Een opleiding op HBO-niveau, bij voorkeur HBO-verpleegkunde of maatschappelijkedienstverlening/social work en affiniteit met zorg en community building;
 • Kennis van de Buurtcoöperatie OHG en het relevante netwerk in het OHG;
 • Kennis van administratieve en logistieke processen;
 • Kennis van community building;
 • Goede sociale en communicatieve vaardigheden;
 • Ervaring met registratie in een geautomatiseerd systeem;
 • Woonachtig in het Oostelijk Havengebied;
 • Bereid om vrijwillig zich een aantal uur per week in te zetten voor de Buurtcoöperatie OHG.

Wij bieden:

 • Een aantrekkelijke en inspirerende werkplek in De Eester, het centrum van de Buurtcooperatie OHG;
 • De mogelijkheid om zelf met ideeën te komen om de BuurtBel verder te ontwikkelen;
 • 16-20 uur per week;
 • Salaris op basis ZZP van €25,00 per uur, excl. btw of Payrollconstructie;
 • Financiering van het project is t/m 31 december 2020 gegarandeerd.

Wil je wat meer informatie hebben, lees dan ons BuurtBel-boekje ‘Over buren die elkaar helpen’.

De sollicitatie gesprekken staan gepland in week 46.

Mail jouw reactie aan Meta de Vries via meta@buurtcooperatieohg.nl.

Of per briefpost aan:
Buurtcoöperatie OHG t.a.v. Meta de Vries,
C. van Eesterenlaan 266, 1019 JR Amsterdam