Vacature • projectleider Eester verbouwing

De Eester gaat verbouwen! We zoeken een projectleider Eester-verbouwing. 

Aanleiding
Nu de Eester ons eigendom is, kunnen we beginnen het nog duurzamer en aantrekkelijker te maken. We creëren een echte huiskamer voor de buurt! Na de verbouwing zal de Eester comfortabeler, beter verhuurbaar, toegankelijker, praktischer en gezelliger zijn. Voor deze bijzondere en omvangrijke klus zoeken we een projectleider om dit project in goede banen te leiden. 

De Eester
De Eester is de buurtruimte van Buurtcoöperatie de Eester. De buurtcoörperatie biedt een luisterend oor voor zorgen of ideeën, denkt mee en verbindt mensen aan elkaar. Onze missie is een sociale, veilige en duurzame buurt. We richten ons op vijf thema’s: de Eester zorgt & helpt, leert & recreëert, verduurzaamt, denkt mee & lost op en de Eester Imps. De Eester is van én voor bewoners. We organiseren cursussen, koken en eten samen, medewerkers en actieve bewoners werken er en iedereen kan er altijd binnenlopen voor koffie, thee, krant en praatje. 

Verbouwing

Fases 1: verkenning – afgerond
De eerste fase van het project is inmiddels afgerond. Er ligt een begroting op hoofdlijnen gebaseerd op een plan voor de verbouwing. Dit plan is opgesteld door twee architecten uit onze buurt en op hoofdlijnen doorgerekend door Arcadis.

Fase 2: plannen doorrekenen en fondswerving
In deze fase gaan we aan de slag om het benodigde budget van circa 350k bij elkaar te halen. Ook werken we aan het technisch doorrekenen van het plan van onze architecten en gaan we op zoek naar een aannemer. Om deze en andere taken te starten, richten we een aantal werkgroepen in:

  1. werkgroep sponsoring/fondsenwerving 
  2. werkgroep uitvoering verbouwing
  3. werkgroep inrichting de Eester
  4. stuurgroep verbouwing (afvaardiging bestuur buurtcooperatie en stichting, de algemeen coördinator en extern lid)


Fase 3
In fase 3 maken we onze plannen definitief op basis van het bijeengebrachte geld, gaan we definitief in zee met een aannemer, starten we de vergunningaanvraag.

Fase 4
In fase 4 start de verbouwing.

Fase 5
Herinrichting van de Eester

Projectleider
We zoeken een projectleider die de werkzaamheden in bovenstaande fases succesvol kan begeleiden. De projectleider is verantwoordelijk voor het opstellen, bewaken en uitvoeren van het projectplan. We zoeken iemand met ervaring en affiniteit met (ver)bouwprojecten, maar ook iemand met feeling voor de dynamiek van een buurtcoöperatie. Dit betekent: gevoel voor de combinatie van vrijwillige actieve bewoners én professionals binnen onze coöperatie, begrip van het uitgangspunt ‘door en voor bewoners’; iemand die goed kan schakelen.

Periode en salaris
In eerste instantie voor 6 maanden – voor gemiddeld 8 uur per week, waarbij naar verwachting het zwaartepunt van de werkzaamheden in fase 2 en fase 3 liggen. Het bruto uurtarief is nader overeen te komen. 

Governance
De projectleider stuurt de werkgroepen aan en is verantwoordelijk voor het onderhouden van de contacten met de belangrijkste externe en interne stakeholders. En rapporteert regelmatig aan de stuurgroep verbouwing. 

Interesse
Woon je in de buurt en heb je interesse? Mail dan je motivatie en CV voor 12 april naar meta@buurtcooperatieohg.nl. Ken je iemand uit de buurt die hier uitermate geschikt voor is, dan horen we dat ook graag.

Zoeken op deze website