Stagiair Jan

Jan is 14 jaar en woont al zijn leven in de buurt. Hij zit in de derde van het VWO op het Amsterdams Lyceum. Deze week liep hij maatschappelijke stage in de Eester.

Maandag

Vandaag heb ik Lyan geholpen met kooklab, dat is een activiteit voor kinderen van de basisschool waarin ze een aantal weken samen koken en aan het eind koken voor hun ouders koken. Dit was de laatste les dus savonds kwamen de ouders meeeten en het was heel gezellig. We aten shepherd’s pie, maar in plaats van vlees hadden we linzen gedaan. Als nagerecht hadden de kinderen een appelcake gebakken.

dinsdag

Vandaag heb ik meegeholpen met samen eten, dat is een avond waarop buurtgenoten samen komen om te eten. Bijvoorbeeld als je niet voor jezelf kan koken, maar vooral voor de gezeligheid natuurlijk. We kookten couscous met een groentesaus en een salade van venkel, ui en sinasappel. Het was een hele leuke avond en ik heb veel nieuwe mensen leren kennen.

woensdag

Op woensdag was er een weggeefmarkt, die wordt elke derde woensdag van de maand georganiseerd. Het was een hele leuke ochtend, er waren veel mensen gekomen om iets in te leveren en/of op te halen. En daarna kwam de kringloopwinkel de overgebleven spullen ophalen.

donderdag

Op donderdag keek ik mee op de website en socialmedia van de Eester. En ik heb een gesprek gehad met Lennie over de buurtbel. En ik heb meegekeken bij schaaklab en textiellab.

Vind je het belangrijk wat er ind e Eester gebeurt?

Ja. Waarom? Zodat buren elkaar leren kennen. Dat is fijn voor als je iets nodig hebt en als mensen elkaar kennen, is er minder gedoe.

Zoeken op deze website