Donna wordt boer

Onze Donna gaat stoppen als projectleider duurzaam voor buurtcoöperatie de Eester. Dat vinden we ontzettend jammer! Donna is de afgelopen jaren het boegbeeld geworden voor een duurzaam Oostelijk Havengebied met speciale aandacht voor circulariteit. Het realiseren van een zoveel mogelijk circulaire inrichting van de nieuwe Eester is een geweldige afsluiting van haar werkzaamheden binnen de Eester. Met trots nemen we dan ook rond de zomer afscheid van haar en zullen haar erfenis koesteren.

Onderstaand licht Donna haar besluit toe en vertelt ze over de weg die ze nu inslaat. Een weg die aansluit bij haar passie en urgentie voor circulariteit: regeneratieve landbouw.

We nemen dus nog uitgebreid afscheid van Donna en is ze de komende maanden nog actief rondom de inrichting van de Eester.

Meta de Vries, algemeen coördinator

Donna over haar besluit
Het was geen makkelijk besluit, want ik heb de afgelopen 3,5 jaar met veel plezier samen met jou gewerkt aan een duurzamere buurt. Met diverse projecten, van vaste activiteiten zoals weggeefkramen en het organiseren van fair circulair’s tot het uitvoeren van onderzoek en het starten van de 1019deelt app. Ook hebben we een prachtige plattegrond gemaakt met alle circulaire activiteiten, de communicatie rondom onze groen, energie en circulair initiatieven verbeterd, een gereedschapsuitleen opgezet en talloze workshops en informatieavonden georganiseerd. Daarnaast hebben we geprobeerd het W.A.A.R.huis te realiseren. En nog veel meer andere dingen gedaan. Ik heb ongelooflijk veel geleerd van iedereen uit het vaste Eesterteam, van alle professionals uit de buurt en natuurlijk ook van jou.

Leerlingboer op een regeneratieve boerderij
Het is tijd voor mij om een andere weg in te slaan, namelijk die van de regeneratieve landbouw. Voedsel produceren met een positieve impact. Nog steeds op de duurzame weg dus. Ik ben met veel plezier gestart met een leerlingboertraject op regeneratieve boerderij KipEigen. Lees hier wat regeneratieve landbouw precies is.

Nog steeds in de buurt
Gelukkig neem ik nog niet helemaal afscheid, want ik blijf nog tot de zomer de coördinator voor de circulaire inrichting van de Eester. Ook blijf ik natuurlijk een actieve buurtbewoner, zolang ik nog in de buurt woon (jaaaa, ik ben op zoek naar een huis buiten de stad!). Dus we gaan elkaar zeker nog zien.

Actie: eieren voor OHG’ers!
Speciaal voor mijn buurtgenoten is het nu mogelijk om ook in Amsterdam eieren te krijgen die bijdragen aan natuurherstel. Laat me weten (donna@buurtcooperatieohg.nl) als je geïnteresseerd bent in een eier-aandeel waarbij jij iedere week (t/m november) heerlijke eieren ontvangt én je bijdraagt aan een betere wereld. Ik zal de kippen met liefde verzorgen 😉

Hartelijke groet, Donna Donkers

Zoeken op deze website