29 juni – opening nieuwe Eester

We kijken er naar uit je te zien bij het Eester her-openingsfeest op zaterdag 29 juni! 

Een feestelijk moment om de vernieuwde Eester te vieren. Kom kijken naar het resultaat van de verbouwing en laat je inspireren door activiteiten en initiatieven die vanuit de Eester worden georganiseerd voor een sociale, veilige en duurzame buurt.

Vanaf 14.00 uur staat de deur open, om 16.00 uur is er een officieel openingsmoment en we sluiten af met een borrel tot ca. 18:30 uur. Wees welkom! 

PROGRAMMA

14:00 uur: Open huis 

We openen de deuren van de vernieuwde Eester zodat je met eigen ogen kunt zien hoe het is geworden. Nog niet alles is klaar; we gaan de komende maanden nog door met de verdere inrichting.

In de nieuwe buurthuiskamer zullen onze gastmensen Joke, Elsbeth en Gerdien je welkom heten, kun je kennis nemen van Eesteractiviteiten en is er ruimte om je ideeën en suggesties te delen. 

De keuken heeft een centrale plek gekregen, hier kun je de 29e terecht voor een kopje koffie of thee en heerlijke taart van buurtbakker Sam.

In het atelier word je ontvangen door bestuursleden Hayte en Han. Je kunt bij hen terecht met vragen, voor donaties of je inzet voor de Eester aanbieden, bijvoorbeeld als bestuurslid.

In de nieuwe grote zaal is een programma met pop-up activiteiten:

14:15 Anita Kamp laat je kennismaken met pranic healing, doe mee met de oefeningen en voel de energie

14:45 toneelvoorstelling* door Esmeralda Detmers: een zwarte komedie over 2 vriendinnen

15:30 het Eesterkoor onder leiding van Caroline van Eelen zingt o.a het vernieuwde Eesterlied

Komt het zien, horen en voelen!

16:00 uur: officieel openingsmoment 

Om 16:00 uur komen we met zijn allen bij elkaar in de grote zaal. Hayte de Jong zal namens het bestuur van de Eester terugblikken op de verbouwing, iedereen bedanken die heeft geholpen en een blik werpen op de toekomst.

De officiële opening zal worden verricht door stadsdeelbestuurders Caroline de Heer en Zeeger Ernsting, daarna heffen we samen het glas!

17:00: Borrel 

We sluiten af met een borrel met hapjes gemaakt door verschillende buurtbewoners. Drankjes kun je halen bij de bar bij de keuken. 

De verbouwing van de Eester is mede mogelijk gemaakt dankzij de ondersteuning van: Gemeente Amsterdam-stadsdeel Oost, Katalys, VSB fonds, RCOAK, Provincie Noord Holland, Fonds voor Oost, Warmteboost en Oranjefonds, donaties van bewoners en sponsoring door verschillende ondernemers uit de buurt. 

En vooral door de tomeloze inzet van zo’n 60 actieve bewoners. Zonder deze inzet zou dit alles niet mogelijk zijn. De Eester is van, voor en door de buurt! 

*Theatergroep TUSSEN TAFEL EN BED

Duur: 35 min

Doelgroep: vanaf 16 jaar

Spelers: Loes Rietkerk en Esmeralda Detmers

Regie en bewerking: Anouscha Fajdiga

Twee vrouwen, twee tuinstoelen, wachtend op bezoek dat maar niet komt opdagen. Tijd voor een rondje waarheid!  Deze zwarte komedie is een verkorte bewerking van het toneelstuk “Kale bomen ruisen niet” van Magne van den Berg. 

Zoeken op deze website