Word ook detective zoals Hans Aarsman!

In Pittige Mosterd krijgen buurtgenoten uit het Oostelijk Havengebied & omgeving een kijkje in het werk, leven, dromen & ambities van een (bekende) creatieve buurtgenoot. Het concept is simpel: we vragen buurtartiesten te gast en interviewen ze in salonsetting over waar ze hun inspiratie vandaan halen. Het is actieve uitwisseling met het publiek.

De Nieuwe KHL en buurtcoöperatie de Eester organiseren, voorafgaand aan het Pittige Mosterd avondprogramma, een inspirerend jongerenprogramma. In de middag zal de gastartiest, ook zijn kennis en kunde met jonge mensen delen via een workshop. 

Wil jij ook detective worden? 

De eerste gast is fotodetective Hans Aarsman. Je kent hem misschien nog wel van DWDD. Hij verzorgt op maandag 28 juni, van 16.00 – 17.30 uur, een praktische detective workshop. Deelname is gratis en wordt je aangeboden voor de Eester en de Nieuwe KHL.  

Hans neemt een beeld mee en dan leer je hoe je een foto bekijkt. Je leert door hem anders te kijken, waardoor je meer ziet. Alles wat je tegenkomt, kun je later verder online onderzoeken. 

Met een stuk papier met een gaatje erin bekijk je de kleinste details op een foto. Ineens zie je een bepaalde tas, of broek, of iets wat iemand in zijn hand heeft of een bepaalde blik. Wat ineens veel meer informatie kan geven over een foto of over de situatie dat de foto is genomen. 

Om goed te leren kijken, hoef je niet slim te zijn, maar kun je een bepaald soort intuïtie ontwikkelen, waardoor je meer ziet. Iets waar je je hele leven iets aan zou kunnen hebben!

Doe je mee? Er is plek voor 15 jongeren. Meld je aan! Dan sturen we je ook alvast de foto die je met Hans gaat analyseren.  

Hans werkt bij de krant, maar helpt ook politie met onopgeloste zaken of helpt hij artsen met het oplossen van onduidelijkheden bij foto’s van ongelukken.

Meer weten over Hans Aarsman? Klik hier

Zoeken op deze website