De laatste Wolk

​​​​​​​Onder leiding van theatermaker Roeland Dekkers maken buurtbewoners samen een theatervoorstelling. Een buurtverhaal met de wolken en de ongeziene mens in de hoofdrol. Roeland woont in het Oostelijk Havengebied en werkt bij Jeugdtheater ‘Bonte Hond’ in Almere. Hij kijkt graag naar de wolken en de weerspiegelingen in het water. Het samenspel is altijd anders. Hij wilde iets doen met de plek waar hij elke dag zo van geniet. Acteurs zijn buurtgenoten die in een paar maanden de voorstelling hebben vormgegeven.

Aanmelden kan hieronder!

Waar gaat het over? Roeland: “Ik las dat er in 1802 twee wetenschapperswaren die tegelijkertijd en voor het eerst in de geschiedenis de wolken gingen bestuderen. Jean-Baptiste Lamarck, uit Frankrijk en Luc Howard uit Engeland. Ze wisten niet van elkaars bestaan. De Engelsman werd door een lezing die hij gaf in London wereldberoemd en zijn theorie gebruiken we nu nog. De andere raakte in de vergetelheid en stierf in armoede. Fascinerend!Wat zou er zijn gebeurd als de Fransman zijn theorie had kunnen toelichten in Londen? Zo kreeg ik het idee een toneelstuk te schrijven waarin ze elkaar wèl ontmoeten. De lezing van toen spelen we na. Maar dan vanaf het moment net voor de lezing. De directeur is druk bezig met het ontvangen van de gasten en vraagt zich af waar de Engelse wetenschapper blijft. Dan komt de Fransman binnen. ‘Mag ik ook mijn theorie toelichten?’ En dan is de vraag: wat gaat er gebeuren…?

De uitgestelde voorstellingen zijn in de Eester op zaterdag 21 mei om 16 uur en om 19 uur.

Koop hier je kaartje of reserveer, als je al een kaartje hebt:

zaterdag 21 mei om 16 uur 

zaterdag  21 mei om 19 uur

Wil je meer weten over de voorstelling? Lees de interviews met Roeland en Marleen van theater in de Eester in de Eesterkrant.

E-mailadres: info@buurtcooperatieohg.nl

Zoeken op deze website