Theaterwandeling Ode aan je Vader

Wist je dat onze buurt een eigen theatergroep heeft? Theatergezelschap Zeester voert ieder jaar een bijzondere voorstelling op in, over en met de buurt.

Ode aan je Vader is een unieke theaterwandeling van buurtbewoners rondom de fontein met Amphitrite aan het begin van KNSM-eiland. Het verhaal vertelt de mythe van de oude zeekoning Nereus en zijn dochter Amphitrite. Welke van de vijftig zeenimfen kiest de jonge zeegod Poseidon als zijn nieuwe zeekoningin, wanneer hij onverwacht op het bal verschijnt ? En waarom is het zo’n rommel in de zeeën? Hoe gaat de familie om met naderende heengaan van vader? En wat doen die drenkelingen daar met hun zwemvesten?

Regisseur Roeland Dekkers en singer-songwriter Maarten Hageraats ontwikkelden het script. Dekkers: ‘Theatergroep Zeester bestaat uit bewoners van het Oostelijk Havengebied in de leeftijd van 13 tot 74 jaar. Het publiek loopt mee met de spelers waarbij o.a. Café de Zuid, sportschool Fit aan ’t IJ en de pont naar Amsterdam-Noord als podium dienen. In het stuk wordt geacteerd en gedanst. Hageraats zingt een zelfgeschreven nummer. Hij heeft sinds zijn 50e afasie. Praten gaat hem moeilijk af maar hij kan zich goed uiten via zang. In dat weekend brengt hij zijn nieuwe muziek uit.’

Komt dat zien: Ode aan je Vader, 17 en 18 juni, kaarten via de website van De Eester. Mis het niet!

Let op! Gedurende de voorstelling staan en wandelen we en zijn er meerdere (steile) trappen. Ben je slecht ter been of met een rolstoel? Laat het ons weten, dan vinden we samen een oplossing.

Er zijn vier theaterwandelingen. We verzamelen op het terras van Café de Zuid, eindhalte tram 7.

Kaarten zijn 10,00 euro en 5,00 euro voor mensen met een stadspas met een groene stip. Je kunt maximaal 4 kaarten per persoon bestellen.

Zaterdagmiddag 17.00 uur – aanmelden

Zaterdagavond 20.00 uur – aanmelden

Zondagmiddag 17.00 uur – aanmelden

Zondagavond 20.00 uur – aanmelden

Zoeken op deze website