Brand in Mokum – een ode aan Amsterdam

Brand in Mokum is een theatervoorstelling van Grey Vibes over Amsterdamse rebellie in de jaren ’60 en ‘70. Van het Lieverdje tot aan de Koningsrellen in 1980. Swingend muziektheater, waarin de nu oudere stadsbewoners – toen Provo, kraker of toevallige voorbijganger – vertellen over die roerige jaren van opstand tegen het gezag. Het spelerskoor ondersteunt de waargebeurde verhalen met onverwachte acties. In de muziek klinkt de geest van ‘hi ha happening!’ in alles door.

Ooggetuigen van de turbulente gebeurtenissen rond het Lieverdje, de Telegraafrellen, de Maagdenhuisbezetting, hippies in Paradiso, de Nieuwmarktrellen en de ontruiming van de Vondelstraat doen hun verhaal. Hoe kijken deze Amsterdammers terug op alle reuring? En wat heeft het de stad opgeleverd?

Maar ook vragen rond de woonsituatie nu, anno 2019, komen aan bod, oftewel: waar staat de stad nu? Een toekomst als pretpark, beleggingsobject of levende stad?

De voorstellingen van Grey Vibes eind mei in het Stadsarchief waren allemaal uitverkocht.  Bezoekers reageerden unaniem lovend. We zijn dan ook zeer verheugd dat we deze reprise mogen aanbieden.

Regie en concept    Loes Hegger
Muzikale leiding     Henk Meulenbeld
Spelers                    Marga Appelman, Danny van Bemmel, Jan Willem Blomhoff,
                               Ans de Jong, Margaretha Louwers, Annemarie van de Vusse,
                               Charlot Schoonenberg, Dewi van der Smitte, Henk Meulenbeld,
                               Anne Walseman, Alwin van der Wolff.
Kostuums              
Marianka Halters
Productie                
Stichting het Theaterlab/Grey Vibes

Over Grey Vibes.
Grey Vibes is een theaterwerkplaats en biedt zang-, dans- en theatercursussen voor actieve ouderen (van 55 tot 100+). Daarnaast kunnen deelnemers meedoen aan eigen Grey Vibes producties. Sinds 2013 is Grey Vibes actief in Amsterdam en Den Haag en werkt daarbij nauw samen met culturele instellingen, welzijns- en ouderenorganisaties

Zoeken op deze website