5 mei Vrijheidsmaaltijdsoep

De Eester en Museum Perron Oost trekken dit jaar weer samen op voor een aangepast coronaproof 4 & 5 mei programma.

“We delen maaltijdsoep uit aan buurtbewoners, hebben een expositie in het perronhuisje en een wandeling met audioverhalen onder leiding van een gids.”

Expositie: De  Reis van de Ranchi – het vervolg

Stel dat je ouders een oorlog hebben meegemaakt, zoals de 37 baby’s die in het najaar van 1950 op stoomschip Ranchi werden geboren. Hun ouders ondervonden de oorlog in de voormalige kolonie aan den lijve. Wat zijn daarvan de gevolgen voor hun kinderen? 

Dat zijn de vragen die we stellen tijdens ons programma op 4 en 5 mei. We staan niet alleen stil bij de ervaringen uit het verleden, maar ook bij de littekens die bij volgende generaties nog steeds voelbaar zijn.

Expositie De Reis van de Ranchi- het vervolg is nog te zien t/m 27 augustus 2021

5 mei wandeling met gids:

Op 5 mei is het mogelijk om met een gids een route te lopen door het Oostelijk Havengebied. Onderweg luisteren we naar audioverhalen met enkele op de Ranchi geboren passagiers. Dat kan door met uw telefoon de QR-code te scannen op de speciaal ontworpen posters die we onderweg tegen komen.

De wandeling start op Museum Perron Oost en gaat via de Veemkade , naar hotel Jakarta, waar de Ranchi in 1950 aankwam. Eenmaal terug op het perron is er de mogelijkheid om na te praten aan een grote keukentafel met thee en spekkoek..

Opgeven voor de wandeling kan via info@museumperronoost.nl of bel 0653404786

Elke 1,5 uur start er een nieuwe wandeling bij Museum Perron Oost op Cruquiusweg 11 te Amsterdam. Je kan om 11.30 uur, 12.00 uur, 13.30 uur, 15.00 uur en 16.30 uur een wandeling starten. Voor het beluisteren van de audioverhalen heeft u een telefoon nodig en we adviseren daarbij oortjes of een koptelefoon. Heeft u geen telefoon, laat dat dan weten dan kijken wij hoe u toch mee kan doen.

woensdag 5 mei 2021   |   10:30 – 18:00 uur   |   Museum Perron Oost

Zoeken op deze website