de Eester denkt mee & lost op

Samen kopen we de Eester  

eester obligaties
Belangrijke documenten
Vraag en antwoord

De Eester is de afgelopen zes jaar uitgegroeid tot het kloppend hart van het Oostelijk Havengebied en een kraamkamer voor buurtinitiatieven. Een unieke plek waar buurtbewoners laagdrempelig gebruik van kunnen maken.  

Woonstichting Lieven de Key gaat de ruimte verkopen. Om te voorkomen dat de Eester in handen van een willekeurige investeerder valt en om ervoor te zorgen dat onze buurtruimte behouden blijft voor de buurt, gaan we samen met de buurt de Eester kopen. Door de aankoop van de Eester kunnen we de continuïteit veiligstellen en samen met bewoners verder bouwen aan een sociale, veilige en duurzame buurt. Dat biedt een unieke kans om het eigendom van deze ruimte duurzaam in handen van de buurt te brengen.  

Hiervoor is € 450.000 nodig; een bedrag dat we bijeenbrengen door een combinatie van leningen, giften en de uitgifte van Eester-obligaties van 250 euro, die niet alleen jaarlijkse rente opleveren van 1,5 en 2 procent (uitbetaald na looptijd 5 of 10 jaar), maar vooral bijdragen aan het behoud van de Eester voor de buurt. 

Inmiddels weten we dat het mogelijk is! We kunnen geld lenen bij een bank, we kunnen een voordelige lening afsluiten bij vermogensfondsen, we hebben zicht op een aantal giften en sponsorgelden en we hebben ontzettend veel positieve reacties gekregen op een in de buurt uitgezette enquête waarmee we bij buurtgenoten peilden of zij bereid zijn om Eester-obligaties aan te schaffen. Driekwart van de vierhonderd mensen die de enquête hebben ingevuld reageerde positief en enthousiast.  

Op dit deel van de website vind je alle achtergrondinformatie, zoals het bedrijfsplan en aankoopbrochure. We hebben alle relevante vragen voor je op een rijtje gezet. We geven nog eens precies uitleg over wat de Eester-obligaties precies inhouden. En er staat een formulier voor je klaar waarin je tot aankoop van Eester-obligaties of tot een gift kunt overgaan.

Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om met ons contact op te nemen via: aankoop@buurtcooperatieohg.nl.

Contactpersonen 

Jos van der Lans, voorzitter werkgroep Aankoop de Eester: jos@buurtcooperatieohg.nl   Han Schoonderbeek, bestuur buurtcoöperatie de Eester: han@buurtcooperatieohg.nl 
Meta de Vries, coördinator de Eester: meta@buurtcooperatieohg.nl 

Kom naar de borrel!
Meta met bloemen 1 mei
Procedure Eester-obligaties
certificaat Eester-obligatie
We kopen de Eester!
Insta_202.250
1 mei - nu
1 mei film
Eester campagnefilm
Eester campagnefilm
Erwin koopt Eester-obligatie
Erwin Rossen Eesterkrant campgane maart 2022
Nevin over de Eester
Nevin
De thermometer
Thermometer munten
Het huisje staat!
Eesterhuisje
Aankoop Eester AT5
Aankoop Eester AT5
Aankoop op Oost-Online
Oost-Online
1 mei - Dag van de Aankoop!
campagne aankoop
Aankoopbrochure
Aankoopbrochure
Campagne Raamposter
Poster Aankoop raam
de Eesterkrant is uit!
Eesterkrant Aankoop de Eester
Eester Aankoop avondspreekuur
koffie
DutchEnglishGerman

Zoeken op deze website