Pittige Mosterd Jong in KHL

Waar haalt een artiest of kunstenaar de broodnodige inspiratie vandaan? Waar komt de kracht vandaan om door te gaan, (ook bij tegenslagen)? Hoe blijft de creatieve flow gaande? Vanaf 28 juni gaat culturele talkshow Pittige Mosterd maandelijks op zoek naar het geheime recept van toonaangevende buurtgenoten uit Oost.

In Pittige Mosterd krijgen liefhebbers van kunst en cultuur een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van een bekende buurtgenoot. Met een ontwapende lach en oprechte interesse ontlokt gastvrouw Maureen Kamphuis de gasten ontboezemingen over successen en vooral leerzame mislukkingen.

Uit deze ingrediënten herleiden ze het geheime recept om de inspiratie op gang te houden. Put hij of zij kracht en energie uit liefde voor de natuur of een rondje Youtube? Helpt een hobby om de gedachten te ordenen of heerlijk afwassen in een lauwwarm sopje?

Het publiek speelt een belangrijke rol in Pittige Mosterd en neemt actief deel aan het gesprek. Door vragen te stellen, eigen ervaringen te delen en te luisteren naar die van anderen. Én door zelf uit te proberen of het geheime ingrediënt voor hen ook werkt.

Vooraf aan Pittige Mosterd organiseert De Nieuwe KHL samen met De Eester een Pittige Mosterd jongereneditie. Talentvolle jongeren uit de buurt tussen 15 en 25 jaar worden uitgedaagd en geïnspireerd door de hoofdgast tijdens workshops en Q&A in Salonvorm. De hoofdgast, of iemand door hem of haar voorgedragen, doet een beroep op de creativiteit van jongeren en laat hen meedenken of meewerken aan een vraagstuk waar de gast mee worstelt.

Op 28 juni is fotograaf, foto-detective en auteur Hans Aarsman de gast. Op 6 september is dat architect, docent en oud-rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol. Kunstenaar en initiator Museum Perron Oost Annet Wilgenhof is op 27 september de hoofdgast in Pittige Mosterd. Op 1 november komt festivaldirecteur Lowlands Eric van Eerdenburg naar De Nieuwe KHL. Ten slotte is Auteur en columnist Alma Mathijssen is op 29 november de hoofdgast.

Tekst: Oost Online

Zoeken op deze website