Koks uit de buurt bakken hartige taarten en een speciaal toetje wordt gemaakt van witbrood jam en chocolade, het eten wat de bevrijders mee brachten. We zitten buiten op het monumentale perron aan lange tafels en delen met elkaar verhalen over hoop, vrijheid, vrede en verzoening.
Koks uit de buurt bakken hartige taarten en een speciaal toetje van witbrood, jam en chocolade, het eten wat de bevrijders mee brachten.
Het is 80 jaar geleden dat ons land bevrijd werd. Wat kunnen we leren van hoe het toen bij ons ging?
Tijdens deze vrijheidsmaaltijd spreken we over hoe, in landen als Syrië en Oekraïne gewerkt zou kunnen worden aan duurzame vrede. Hoe bouw je, nadat je land ‘bevrijd’ is, aan een duurzame vrede, ga je om met mensen die aan de kant van de bezetter stonden en onderhoud je de vrije samenleving?
Wat kunnen we leren van hoe het 80 jaar geleden bij ons ging? Hoe voorkom je een derde wereldoorlog en laat je haat en vergelding niet van generatie op generatie doorgaan.
In het perronhuisje is een expositie te zien van foto’s en prenten uit 1945, toen Amsterdam werd bevrijd. Er was vreugde, maar ook vergelding, boosheid en spot.
Kunstenaar en gedragswetenschapper Sifra Coulet is onze gast, zij zal de maaltijd openen en ook tijdens de maaltijd levert zij een inhoudelijke bijdrage.
De maaltijd kost 8 euro. Aanmelden kan bij Anet van Perron Oost via info@museumperronoost.nl