Tochtstrips en isolerende onderdelen van deze ramen/schuifpuien vervangen zal weinig helpen omdat de isolatiewaarde van 32 jaar oud dubbel glas daardoor niet beter zal worden. De kieren en koudebruggen rond de kozijnen worden daar evenmin mee verholpen. Alleen de volledige vervanging van kozijnen en nieuw HR++ glas samen met kierdichting kan de problemen verhelpen.

LdK is nog niet overtuigd en wil aanvullend onderzoek doen. De bewoners weten het echter al wel zeker. Zij geven ook aan dat de waterkering en waterafvoer in de kozijnen/ramen en op de galerijen niet goed functioneren. Met waterschade op verschillende plekken tot gevolg. Het verhelpen daarvan heeft op dit moment veel voeten in de aarde, dus wil LdK de waterkeringen op galerijen en in de kozijnen als eerste aanpakken. Voor nieuwe kozijnen en HR++ glas heeft de corporatie naar eigen zeggen op dit moment geen geld. Hun prioriteit ligt bij het wegwerken van alle slechte energielabels (E-F-G-D) in de stad. In Entrepot gaat het om labels C, soms B en heel soms A.
De 3 gemengde VvE-s in het Entrepot complex worstelen met precies dezelfde isolatieproblemen, hebben nog geen zonnepanelen en zijn in de meeste gevallen afhankelijk van LdK voor oplossingen, omdat de corporatie een meerderheidsbelang heeft in de VvE’s. Ook voor de VvE-s hanteert LdK dezelfde argumenten: eerst de slechte labels in de stad aanpakken.
De bewonerscommissie en 2 van de 3 VvE-s hebben begrip voor dit standpunt. Het doel is nu om tot een gezamenlijk plan te komen om in 2029-2030, als de slechte labels allemaal weggewerkt (dienen te) zijn, in een keer alle kozijnen van de 450 woningen in het complex te laten vervangen met HR++ of triple glas erin. En waar het kan al veel eerder zonnepanelen.