Nieuwsbrief EC Februari

De inhoud van de nieuwsbrief van februari: het Energiecafe op 20 februari over de Oostelijke Handelskade/Veemkade; de bijeenkomst van FlexCity op 27 februari; het succesverhaal van  VvE De Armada op het Javaeiland over hun laadinfrastructuur; Jouw Huis van Morgen in de buurt; de nieuwjaarsbijeenkomst Energiecommissie en agenda en tips.


Energiecafé buurt Veemkade-Oostelijke Handelskade
Woon je in de Veemkade-buurt? Dan nodigen we je van harte uit voor het Energiecafé op 20 februari over de energietransitie in onze buurt. Gespreksonderwerpen zijn:  
– De initiatieven en plannen om de gebouwen te verduurzamen
– De mogelijkheden om samen te werken of kennis uit te wisselen
– Ideeën over het aardgasvrij maken en het toekomstige warmtesysteem
– Welke rol zou de Energiecommissie kunnen spelen?  
We eindigen met een drankje en een hapje. Alle eigenaren, huurders en ondernemers zijn welkom. SVP wel van te voren aanmelden. Dinsdag 20 februari 2024 in het Ramses Shaffy Huis, Piet Heinkade 231. Inloop vanaf 19.45 uur, start 20.00 uur, einde 22.00 uur.

Tweede FlexCity bijeenkomst

De 2e bijeenkomst over FlexCity voor de bewoners van Sporenburg is op 27 februari in KHL. FlexCity onderzoekt hoe bewoners het elektriciteitsnetwerk op Sporenburg optimaal kunnen benutten. De eerste bijeenkomst in november resulteerde in 65 enthousiaste aanmeldingen. Aanmelden kan nog steeds. Klik hier voor een filmpje over deze pilot. Het programma start om 19.30  met een aftrap door de gemeente Amsterdam, gevolgd door een toelichting over de voortgang van deze pilot en een demonstratie van de app. Er is ruimte voor vragen en voor inschrijven van nieuwe deelnemers. In verband met de zaalgrootte is aanmelden noodzakelijk en geldt het principe vol is vol. Zie hier de volledige uitnodiging en aanmeldgegevens.

Laadpunten VvE De Armada

VvE De Armada op het Java-eiland heeft sinds kort een laadinfrastructuur in de gemeenschappelijke parkeergarage met -op dit moment- 13 aansluitingen. Dat ging niet zonder slag of stoot. Een werkgroep van de VvE (6 gebouwen, 127 appartementen,10 bedrijfsruimtes, 93 parkeerplekken) deed zelf onderzoek naar de beste oplossing maar stuitte op een kritische ALV. Daarom is er een onafhankelijk bureau ingeschakeld voor advies op het juridische, financiële en technische vlak. Dit advies leidde tot dezelfde technische conclusie als dat van de werkgroep, maar zorgde voor een breder draagvlak in de ALV. Lees hier verder over de ervaring van VvE De Armada en het advies dat zij kregen.

Jouw huis van morgen

Veel Amsterdammers willen graag iets aan hun huis verbeteren om energie en geld te besparen. Daar is online veel informatie over te vinden. Maar welke informatie is nu precies van belang voor wie? Om het bewoners makkelijker te maken, trekt de gemeente vanaf maart met Jouw huis van morgen de stad in. Wij proberen dit huis in het voorjaar ook een keer naar onze wijk te halen. Lees hier meer.

Nieuwjaarsbijeenkomst

De Energiecommissie organiseerde op 20 januari een nieuwjaarsbijeenkomst in het Borneo Architectuur Centrum. Marian Prins gaf een terugblik en vooruitzien op de activiteiten van de Energiecommissie. Bezoekers konden tevens de nieuwe vaste tentoonstelling over het ontstaan van het OHG te bezoeken. De tentoonstelling Het Oostelijk Havengebied: de andere stad is samengesteld en vormgegeven door Bart Golhoorn.

Agenda en tips 

Rapport: Thuisbatterijen in de energietransitie In het rapport ‘Thuisbatterijen in de energietransitie’ heeft CE Delft onderzoek gedaan naar thuisbatterijen. CE Delft concludeert dat thuisbatterijen zichzelf  meestal nog niet terugverdienen en dat ze geen structurele oplossing zijn voor netcongestie. Lees hier de belangrijkste bevinden.

Noodfonds Energie Het tijdelijk noodfonds energie is weer opengesteld. Het noodfonds is er voor huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening. Het noodfonds helpt je om energieschulden te voorkomen. Voor meer informatie

.

Zoeken op deze website