dinsdag KunstLab (nieuw!)

Kom ontdekken, onderzoeken en experimenteren. Samen brengen we kunst, natuur en wetenschap bij elkaar. Onder begeleiding van Kyra inspireren en helpen jullie elkaar om spannende en gekke kunstwerkstukken te maken. Met materialen uit de natuur en van de straat ;-).

Wat: 5 lessen KunstLab

Voor wie: kinderen van groep 5 t/m 8

Wanneer: 19 september t/m 17 oktober

Data: 19, 26 september  –  3, 10 & 17 oktober 

Tijd: dinsdagmiddag van 15.15 – 16.30 uur

Waar: buurtruimte de Eester, C. van Eesterenlaan 266, 1019 JR Amsterdam

Docent: Kyra Cramer & Bert Saal

Kosten:

Standaard€ 37,50
met Stadspas€ 0,00

Workshop 1 – afval wordt kunst – leuke kunstwerken maken

Heb je spulletjes die jij het liefst zou willen weggooien zoals oud speelgoed, lego, barbies, dopjes, verpakkingsmateriaal of wat dingen die je ergens op straat gevonden hebt? 

Neem ze mee en je zal zien hoe jij er iets geks van kan maken. Mocht je dat niet hebben (; wij hebben  genoeg . Afval word kunst.

Workshop 2 – beren in de Eester – het onzichtbare ‘beertje’ zichtbaar maken.

Wist je dat er millioenen beertjes om ons heen leven. Mos of waterbeertjes zijn ongelooflijk taai, vreselijk leuke wezens maar wel met scherpe tanden. Echte overlevers. Wij gaan samen op onderzoek naar hun  leefomgeving – dichtbij. Jij maakt een eigen minihuisje voor je beertjes.

Workshop 3 – natuurlijk kleuren – kleurstof van  planten wordt kunst op textiel.

Heel veel planten uit onze buurt zoals  onkruid tussen stoeptegels zoals paardenbloem en brandnetels hebben kleurende sap in hun bladeren. Met behulp van hamer en doek  gebruiken jullie deze kleurstof  (pigmenten)  voor het maken van een kunstzinnige compositie op doek. 

Workshop 4 – kunst van het bijen houden

Bert onze buurtimker, laat jullie samen met zijn assistent Ilai (9) de wonderbare leefwereld van bijen zien. Kijk ,voel, verwonder proef honing en ga naar huis met een eigengemaakt kaarsje uit bijenraad.

Workshop 5 – bijenwasdoeken maken als inpakmateriaal

Wist jij dat bijenwas super te gebruiken is om voedsel zoals je boterham, groente en fruit te beschermen tegen schimmels en uitdroging. Met behulp van natuurlijk bijenwas. Upcyclen jullie katoenen stof en maken een heerlijk ruikend duurzaam bijenwasdoek.

Zoeken op deze website