Zondag in de Eester

Ontmoet je buren op zondagmiddag.

Geef je over aan een zalige, lome zondagmiddag met een drankje, knabbeltje en babbeltje. In de gezelligste huiskamer van onze buurt!

Op de laatste zondag van de maand ben je van harte welkom tussen 14:00 en 17:00 uur. Met elke keer een verrassend ander programma.

Zondag
28 oktober
14:00

Op zondag 28 oktober spelen we spelletjes.

Neem je favoriete spel mee voor een gezellige spelletjesmiddag!

Het was een leuke en gezellige eerste spelletjes middag geworden!

Beeldimpressie van deze spelletjesmiddag:

Zondag
25 november
14:00

14.00 uur  Inloop

14.30 uur  Inleiding en film

16.00 uur  Drankje

Mee op reis naar Vuurland? Film met introductie: Tánana

Tánana – Klaar voor vertrek

Na veertig jaar keert kanovaarder Martin González terug naar zijn geboortegrond in het eilandenrijk van Vuurland, de allerzuidelijkste punt van Zuid-Amerika. Hij bouwt een kleine boot en neemt ons mee op zijn tocht.

De documentaire Tánana biedt een portret van de Yagán-mensen van vandaag de dag, een inkijkje in de cultuur van deze vrijwel uitgestorven groep indianen die vroeger leefden als waternomaden, hun aanpassing aan de omgeving, het leven in harmonie met de natuur en we horen over de strubbelingen om het cultureel erfgoed over te dragen. Voortdurend zien we in de achtergrond de oogstrelende beelden van het landschap rond het Beagle-kanaal en de wateren bij Kaap Hoorn (Puerto Williams, Navarino eiland, Vuurland en Kaap Hoorn eilandengroep).

De prijswinnende documentaire Tánana is gemaakt door het antropologisch museum Martin Gusinde in Puerto Williams. Dankzij directeur Alberto Serrano kunnen we deze film hier vertonen.
Klik hier om de trailer alvast te bekijken.

Taal: Spaans gesproken, Engels ondertiteld

Duur: 74 minuten

Introductie door buurtbewoonster Aly Hendriks die rond de jaarwisseling van 2009-2010 in het gebied was en er Eindeloze Verhalen over is gaan schrijven:

“Yagán leefden middenin de natuur, gebruikten alleen wat ze nodig hadden en deelden alles met elkaar. Wat de Yagán van toen, ons vandaag te vertellen hebben, geef ik graag door.”

33 buren en vrienden keken naar deze indrukwekkende documentaire “Tánana”, over de cultuur van Yagán-indianen, met een introductie door Aly Hendriks. Een mooie zondagmiddag! 

Beeldimpressie van deze filmmiddag:

Zondag
16 december
14:00

Ontspannen de Kerst in.

Met:

  • Kerstmeditatie,
  • Kerstkaarten maken,
  • Kerstliedjes zingen,
  • Kerst make-up advies,
  • & Glüh wein!

Beeldimpressie van deze kerstmiddag.

Zondag
27 januari 2019
14:00

Geniet van een prachtconcert van Klezmerband Majim.

Laat je meevoeren op de wervelende klezmer klanken!
Optreden met pauze en we sluiten af met een drankje.

Klezmermuziek is Joodse feestmuziek met een Oost-Europese achtergrond.Het woord “klezmer’ is gebaseerd op het jiddisch voor “zingend instrument” waarmede het soort muziek bedoeld waarmede de Oost-europese Joden in het begin van de vorige eeuw hun feesten, i.h.b. bruiloften, en het Purim feest opluisterden. Het is zijn tekstloze liederen, waarbij de verschillende melodie-instrumenten de emotie van de menselijke stem proberen na te bootsen. Klarinet, fluit en viool zijn daarbij zeer geliefd, met de combinatie van accordeon en bas als ritmesectie. Maar allerlei andere bezettingen komen ook voor en geven aan iedere klezmerband een eigen geluid.

De melodievorming van Klezmermuziek verschilt van de in westerse muziek gebruikelijke door het toepassen van afwijkende, toonladders die op middeleeuwse toonschalen gebaseerd zijn. Er wordt meestal in mineur gespeeld, en de verschillende ladders vertonen overeenkomst met toonladders die gebruikt worden in blues- en zigeunermuziek. Ritme is zoals bij alle dansmuziek ook bij klezmer een bepalend element en vormt een mengsel van West-Europese en oosterse ritmiek.

Een kort beeldimpressie van de wervelend muziekmiddag.

Bel 020 – 370 73 59,
of mail naar info@buurtcooperatieohg.nl.