Zon op Zeeburg – De eerst 250 zonnepanelen zijn geplaatst.

De eerst 250 zonnepanelen zijn geplaatst op het dak van de Entrepotbrug. De leden van Zon op Zeeburg op de Entrepotbrug die aan de kant van de Borneolaan wonen hebben het waarschijnlijk al gemerkt. Twee weken geleden is al het materiaal voor de installatie van 250 zonnepanelen op het dak gehesen en heeft de Zonnefabriek de panelen geïnstalleerd. Nu moet de installatie op het stroomnet worden aangesloten en worden gecertificeerd, zodat Greenchoice weet dat de geproduceerde stroom echt groen is. Verder komt er een koppeling aan het internet zodat we straks thuis kunnen volgen hoeveel stroom onze installatie produceert. Naar verwachting is de hele installatie in de tweede helft van februari bedrijfsklaar. In april/mei vindt een officiële opening plaats.

Ook is de inschrijving geopend voor de volgende 250 zonnepanelen. Woon je in postcode-roos 1019 en wil je meedoen of meer informatie?
Neem dan contact op met Herman Bouwmeester, Bram van Garderen of Frans Salman op  zonopzeeburg@gmail.com

Update 7 juli 2017:
Op vrijdag 7 juli vond de opening van de eerste zonnestroom-installatie van de Coöperatie Zon op Zeeburg plaats door Abdeluheb Choho, wethouder Duurzaamheid van de gemeente Amsterdam,  Leon Bobbe, bestuursvoorzitter van De Key en Herman Bouwmeester, voorzitter Coöperatie Zon op Zeeburg
Een impressie van de ceremonie……