Wie zijn wij?

De buurtcoöperatie bestaat uit een grote groep actieve bewoners. We wonen allemaal in het Oostelijk Havengebied en zetten graag onze talenten in om de buurt mooier, leuker, duurzamer en zorgzamer te maken. Hieronder stellen we ons voor.

Meta de Vries

Meta de Vries

coordinator

Meta is de spin in het web van de buurtcooperatie. Ze verbindt, coördineert en is de schakel tussen de actieve bewoners en het bestuur.

Jos van der Lans

Jos van der Lans

voorzitter

Jos van der Lans is sinds juni 2016 voorzitter van het bestuur van de Buurtcoöperatie OHG. Hij werkt al meer dan een kwart eeuw als zelfstandig publicist/journalist en heeft een flinke lijst boeken op zijn naam staan over de (geschiedenis van de) publieke sector. Met Pieter Hilhorst schreef hij bijvoorbeeld het boek Sociaal doe het zelven (AtlasContact, 2013) . Aan de oproep die in dit boek besloten lag probeert hij nu door zijn verbondenheid met de Buurtcoöperatie een praktische invulling te geven. Alle informatie over zijn professionele werk is te vinden op zijn website: www.josvdlans.nl.

Gerda van Rossum

Gerda van Rossum

bestuurslid

Ik zit in het bestuur van de Buurtcooperatie en heb ook aan de wieg gestaan van de BuurtBel. Ik vind het belangrijk om de voorwaarden te scheppen waarin buurtbewoners zo lang mogelijk zelfstandig in hun eigen buurt kunnen wonen en daarbij zelf de regie in handen nemen.
Buurtnetwerken zijn hierbij van betekenis. Ik wil graag mijn bijdrage leveren aan het creëren van deze netwerken.

Aad Verkleij

Aad Verkleij

bewonersondersteuner Duurzaamheid

Aad Verkleij is bewonersondersteuner Duurzaamheid bij de buurtcooperatie. Hij gaat bewonersinitiatieven versterken en met elkaar in contact brengen. Aad is een buurtbewoner die zelf actief is met onder andere zonne-energie en het initiatief Schone Straten.

Gunther Zuidinga

Gunther Zuidinga

gastheer

Gunther is gastheer in de Eester.

Marijke Krabbenbos

Marijke Krabbenbos

actieve bewoner

Marijke is een actieve bewoner en houdt van organiseren. Ze zoekt leuke sprekers voor de maandelijkse buurtlezingen en ze coördineert het Eesterfestival dat op 1 juli 2017 zal plaatsvinden. Daarnaast ondersteunt ze Meta bij de communicatie en het vinden van sponsors voor de buurtcoöperatie.

Brenda Poppenk

Brenda Poppenk

coördinator BuurtBel

Brenda Poppenk is coördinator bij de BuurtBel. Samen met Lennie van Veenendaal vormt zij een team.

Zij maakt mooie matches tussen buurtbewoners en werkt aan een goede samenwerking met professionele hulp- en zorgverleners.

Lenny van Veenendaal

Lenny van Veenendaal

coördinator BuurtBel

Lenny van Veenendaal is coördinator bij de BuurtBel. Samen met Brenda Poppenk vormt zij een team.

Zij maakt mooie matches tussen buurtbewoners en werkt aan een goede samenwerking met professionele hulp- en zorgverleners.

Op 3 april 2015 is de vereniging opgericht.

Vereniging Buurtcoöperatie Oostelijk Havengebied
C. van Eesterenlaan 266, 1019 JR Amsterdam
telefoon: 020 3707359
e-mail: info@buurtcooperatieohg.nl
website: www.buurtcooperatieohg.nl
banknummer: NL88INGB0006868849
KVK: 63051680