Iftar / Eettafel 23 Juni

We nodigen iedereen weer graag uit voor de Eettafel op donderdag 23 juni aanstaande van 20u– 23u. Locatie: De Eester, C. van eesterenlaan 266!

Eettafels in 2016:
Maandag 15 februari
Woensdag 30 maart
Donderdag 12 mei
Donderdag 23 juni
Woensdag 7 september
Maandag 7 november

Deze Eettafel zal dit keer een Iftar zijn. Een Iftar is een maaltijd na zonsondergang, tijdens het vasten in de Ramadan.

De tijden voor deze Eettafel, evenals de locatie, hebben we daarom aangepast. Vanaf 20.00u is iedereen welkom in De Eester, C. van Eesterenlaan 266. Er zijn verschillende thematafels, waaronder het Eesterfestival, Duurzaamheid, Verbinding met de Buurt (Connect the Neighbourhood). Net na 22 uur gaan we samen eten. Ook is een imam uitgenodigd. Meer informatie in de Nieuwsbrief van komende week.

We horen graag of je 23 juni aanschuift. Je kunt je aanmelden via buurtcooperatieohg@gmail.com Graag van tevoren opgeven i.v.m. de maaltijd! We vragen een bijdrage in de kosten van €4,- .

En tip van de vorige Eettafel: neem allemaal iemand mee die hier iets aan zou kunnen hebben en dit leuk zou vinden!

Terugblik Eettafel 12 Mei

Er waren weer mooie initiatieven en ideeën. Mooi was het gesprek over Nieuwe Amsterdammers n.a.v. de huisvesting van 80 statushouders en 80 studenten in het OHG aan de J.M. van der Meylaan. Denk inclusief, we kunnen het samen met hart en handen. Denk in mogelijkheden en onderneem. Maak gebruik van kunst en kunde. Op donderdag 26 mei is er in het IISG een bewonersbijeenkomst en kunnen we hier met elkaar verder over praten.  En verder:

– Op 29 mei de Buurtloop OHG; de affiches zijn de afgelopen dagen overal verschenen in het OHG.
– Studenten van de HKU vertelden over het project Duurzaam OHG en komen de volgende Eettafel op 23 juni met een eindresultaat waarmee wij als bewoners verder aan de slag kunnen.
– Ook een eerste brainstorm voor het eerste Eesterfestival op 24 september.
– En het bankjescollectief. Verschillende bewoners hebben zich daarvoor aangemeld: o.a. een tuinbankje en een poeziebankje en op 5 juni collectieve Bankjesdag.
– Een overzicht van activiteiten en wie actief zijn, is terug te vinden op de Buurtbalie-OHG.

(Tekening van Birgit Wajon)