Energie- en isolatieadvies

woensdag 19 oktober | 10.00 uur – 13.00 uur | de Eester

De Energiecommissie sluit zich op 19 oktober met een eigen kraam aan bij de Weggeefkraam op de van Eesterenlaan. Wat kunt je halen in de energiekraam? Informatie over energiebesparingen, over isolatie, over energiearmoede voor huurders en woningeigenaren. Energie besparen is meer dan noodzaak nu de energieprijzen stijgen en we de afhankelijkheid van gas- en olielanden achter ons willen laten.

Er is meer in de Energiekraam. Informatie over de overgang van aardgas en CV-ketels naar warmtenetten. Vanaf 2030 kunnen we dit gaan verwachten in het OHG. De Energiecommissie werkt aan een plan voor kleinschalige, duurzame warmtenetten in de buurt die gebruik maken van de warmte uit het oppervlaktewater in de havenbekkens (aquathermie). Samen met (buurt)warmtepompen leveren die én genoeg warmte voor een comfortabel huis én veel minder CO2 uitstoot. Dat kan en bestaat al, ook in Amsterdam.

Tot slot is er ook informatie over hoe woningen klaar gemaakt worden voor de overgang naar duurzame verwarming. Veel Verenigingen van Eigenaren in het Oostelijk Havengebied, bewonerscommissies en woningcorporaties maken daar nu plannen voor en vinden elkaar via de Energiecommissie. De gemeente Amsterdam ondersteunt die beweging onder andere door leningen, subsidies en cursussen voor VvE’s. Zo start in november een verduurzamingscursus voor VvE’s in het Oostelijk Havengebied.  

Dus kom naar de markt op 19 oktober van 10.00-13.00 uur bij Buurtcoöperatie de Eester, Van Eesterenlaan 266

Luister hier de Geluiden uit Oost podcast over de eerste energiekraam.

DutchEnglishGerman

Zoeken op deze website