De Key reageert niet op brandbrief over zonnepanelen

Vier jaar geleden drukte Key-bestuurder Leon Bobbe op een knop om 250 zonnepanelen in werking te zetten op de daken van gebouwen in Entrepot-West. Het begin van drie tranches van uiteindelijk 750 zonnepanelen, allemaal op initiatief van en beheerd en bekostigd (via de zogeheten postcoderoosregeling) door bewoners zelf. Het kost woningbouwvereniging De Key niets. Om duistere redenen heeft De Key vervolgens vier jaar lang elke medewerking tot vervolgstappen geweigerd. Tot frustratie van bewoners.

De eerste werkdag van Karin Verdooren, de nieuwe bestuurder van De Key: zij vindt een brandbrief van de Energiecommissie OHG en Zon op Zeeburg op haar bureau. Daarin verzoeken zij nu eindelijk voortgang te maken met de 500 zonnepanelen die op het dak van de Entrepôtbrug. Energie-coöperatie Zon op Zeeburg stuitte na het plaatsen van de eerste 250 panelen in 2015 steeds op een veto van De Key, die toestemming moet geven voor het gebruik van het dak.

Op 7 juni vond het gesprek plaats met Karin Verdooren. Het resultaat was ronduit teleurstellend. De Key wil niet verder met Zon-op-Zeeburg. Ze wil zélf zonnepanelen gaan plaatsen. Hóe ze dat gaat doen en wannéér bleef in het gesprek onduidelijk. Of er een plan is, is evenmin duidelijk. De Zonnegroep van de Energiecommissie en Zon-op-Zeeburg beraden zich nu op verdere (juridische) stappen richting De Key. Wordt vervolgd.

Lees de brandbrief van Zon op Zeeburg, de Energiecommissie, De Eester en Zonne-Energiek (PDF).

Zoeken op deze website