Op de Bank met…

De Eester is een plek waar je binnen kan lopen voor een praatje, mensen kan ontmoeten, plannen kan maken en verhalen kan delen. Sinds kort staat er een bank voor de deur. Een bank gemaakt door een aantal bewoners in samenwerking met de Openbare Werkplaats, Stadsdeel Oost en Oranjefonds.  Een bank als symbool voor ontmoeting, een welkom en een uitnodiging om verhalen en ideeën te delen.

Aad, die het plan heeft om samen met Nautiek en kinderen van basisschool Het Gouden Ei, zwerfvuil te vissen uit het water.Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen

Maria, die graag mensen wil laten ervaren hoe hun lichaam in elkaar zit door het doen van fysieke oefeningen volgens de Feldenkrais-methode. Binnenkort geeft zij een aantal workshops in de Eester.

Het Schone Letterenbankje van Merle. Als de vlag van het Bankjescollectief buiten staat, dan leest Merle poëzie voor. Vaak op vrijdagmiddag rond 17.00 uur.

Ramon, de buurman die dagelijks de straat veegt. Hij vindt het fijn om iets te doen te hebben en buiten te zijn. En alles zit er meteen ook weer netjes uit, zoals hij zelf zegt.

Jan, die leraar economie was en nu net met pensioen is. Hij zoekt waar hij zijn energie nu op kan richten. Hij wil graag iets met vluchtelingen doen of jongeren. Gastheer lijkt hem ook leuk, want hij praat graag met mensen.