Ontwikkelingen vanuit de BuurtBel

De BuurtBel bestaat nu zo’n 1 jaar en in dit jaar zijn mooie verbindingen tussen buren ontstaan. Zo worden er o.a. structureel boodschappen gedaan, wordt er gewandeld, koffie gedronken en is er een uitwisseling ontstaan tussen wiskunde bijles in ruil voor Arabische les. Ook hebben zijn er twee bewoners die klusje doen voor anderen, die regelmatig een lekkende kraan repareren, een lamp ophangen, of een kattenluikje installeren.

Een nieuw project van de BuurtBel is de telefooncirkel. De behoefte hieraan kwam naar voren tijdens de laatste ledenvergadering van de Buurtcoöperatie OHG. Het concept van de telefooncirkel is dat iedere deelnemer elke ochtend een telefoontje krijgt en hierna iemand anders opbelt. Hiermee wordt een stukje sociale controle gecreëerd. Doel is namelijk om even te peilen hoe het met iemand gaat. Vooral alleenstaande mensen zou dit een veilig gevoel kunnen geven, maar iedereen mag deelnemen: oud, jong, samenwonend of alleenstaand. De BuurtBel is het begin- en eindpunt van deze telefooncirkel en zal actie ondernemen wanneer ergens geen gehoor wordt gegeven.

Wil je ook graag deelnemen aan deze telefooncirkel? Dan kun je contact met de BuurtBel opnemen door een mail te sturen naar debuurtbel@buurtcooperatieohg.nl of te bellen met Luca of Brenda, (020) 7723814

Op de foto: Adriaan helpt Margot met het repareren van twee schemerlampjes.

Margot: “De BuurtBel heeft mij uitstekend geholpen. Ik had niet geweten hoe ik het anders had moeten doen. Ik ben ze nog steeds dankbaar. Alle hulde! Ze hebben mij gekoppeld aan Adriaan. Hij heeft mij bij de Eester en thuis geholpen. Met ideetjes en goede hulp, dingen die ik zelf niet kon. Daar ben ik ook hem heel dankbaar voor. Kortom, de BuurtBel is een prachtig initiatief in het Oostelijk Havengebied. Iedereen is aardig en zet z’n beste beentje voor!”

Adriaan: “Ik doe graag kleine reparaties: zoals het ophangen van lampen, gordijnrails, schilderijen. Een nieuwe thermostaatkraan monteren is ook geen probleem.”