ONTMOETINGSRUIMTE

c_van_eesterenlaan_266_plattegrondHet is gelukt! Een ruimte voor de Buurt!
Vanaf 1 oktober gaan we vanuit de Buurtcoöperatie OHG een “thuis voor de buurt” opzetten. De komende weken verbouwt de Key de bedrijfsruimte aan de C. van Eesterenlaan 266/302 (Kaart). De ruimte wordt o.a. rolstoeltoegankelijk gemaakt en is dan geschikt voor activiteiten, initiatieven en werkplekken.
We zijn blij dat stadsdeel Oost ons in deze startfase wil faciliteren. Ook heeft stadsdeel Oost gezegd dat we voor de deur van onze Buurtruimte plantenbakken mogen plaatsen, zodat zowel buiten als binnen een aantrekkelijke plek voor de buurt zal zijn. (Tekening: Alejandro Hernandez)

Na de verbouwing door de Key kunnen wij met elkaar deze ruimte “ons eigen” maken. Met kleur, mooie materialen en meubels en veel positieve energie. De “groep ontmoetingsruimte” heeft hieraan de afgelopen tijd hard gewerkt. Eerste stap was het maken van een moodboard bij de Eettafel. Daaruit zijn tijdens een aantal bijeenkomsten met de medewerking van Ruth, Dorien, Anita, Riki, Alejandro en Stephan een aantal ontwerpen en een inventarisatie van materialen ontstaan. Zo gaan wij bijvoorbeeld in het hele pand een duurzame bamboevloer leggen en muren in vrolijke kleuren schilderen. Alles gebaseerd op de sfeer die met het moodboard is geschetst.

De “ster” van de buurtruimte is de grote, lichte zaal die tot voor kort een yogastudio was. Hier gaan Mi Sook Westra en anderen in de toekomst mee door, o.a. massage en meditatie. Ook is deze ruimte geschikt voor andere activiteiten en feestjes. Ideeën? Laat ons maar weten wat je wilt ondernemen… De vier andere ruimtes gaan wij inrichten als werkplekken voor ZZPers, kantoor- een vergaderruimtes en als “ Aanloop” waar iedereen kan binnenlopen voor een kopje koffie, een gesprekje of met ideeën. Zo leren we elkaar kennen en ontdekken we wat we belangrijk vinden in de buurt en wat we daarvoor nodig hebben.

Ook gaan wij een keuken inrichten. De Eettafels hebben ons geleerd dat “eten” mensen verbindt. We hebben geld aangevraagd bij het Oranjefonds om een semi-professionele keuken in te richten. Op die manier kunnen buurtmaaltijden georganiseerd worden en kan gekookt worden voor buurtfeestjes. Ook kunnen kookworkshops aangeboden worden of andere activiteiten rondom.

Een van de leukste acties is de komende tijd het inrichten van de buurtruimte. We hebben nu al een aantal mooie meubels verzameld. Zo heeft Dorien van Jansen Vintage in de Indische Buurt een leren bank gedoneerd. Van de gemeentelijke opslag hebben wij oude kantoormeubelen gekregen. Maar we hebben nog veel meer nodig. Hierbij willen wij de buren om medewerking vragen. Als iemand oude meubels heeft die zij/hij graag in de buurtruimte een nieuw thuis wil geven, dan houden we ons van harte aanbevolen! Stuur dan een email met de titel “MEUBEL” en een foto aan buurtcooperatieohg@gmail.com
Tijdens de Eettafel van 1 september gaan we meer vertellen over welke meubels wij specifiek nodig hebben.

mood_board_1-1030x911

De Buurtruimte is ook het thema van de Eettafel op 1 september. Het gaat dan vooral over inrichten, meubels en acties”. We gaan samen uitstippelen hoe wij dit met elkaar voor elkaar krijgen. Wat heeft een “thuis voor de buurt” nodig. Hiervoor nodigen wij mensen uit de buurt uit om mee te doen. Wij zoeken mensen die verstand en ervaring hebben van:
• Houten vloeren leggen – omdat wij een bamboevloer gaan leggen
• Electriciens – omdat wij mooie lampen willen ophangen
• Schilderen – omdat kleur ontzettend belangrijk is
• Meubels maken – omdat wij oude meubels “oosthavenlijk” willen maken
• Lassen – omdat wij een of meerdere stalen objecten willen bewerken
• Naaien – omdat we gordijnen naar de smaak van de buurt willen aanpassen
Wil je meehelpen neem dan contact op met Stephan Jackmuth, buurtcooperatieohg@gmail.com