Online Verhalencafé en expositie ‘Meer was er niet’

Museum Perron Oost | vrijdag 17 apr 2020 – vrijdag 10 jul 2020

In Museum Perron Oost kun je kijken naar de expositie ‘Meer was er niet’ op het monumentale perron op de Cruquiusweg. Ook kun je verhalen over vrijheid en vrede delen en/of beluisteren in het Online Verhalencafé. We nodigen je uit om ook jouw verhaal over 75 jaar vrede en vrijheid te delen met ons.

Expositie ‘Meer was er niet’.

Aleida Leeuwenberg zal het museum inrichten met een interieur uit 1945. Door grote kijkgaten op de ramen kun je vanaf het perron naar binnen kijken. De expositie is te bekijken van 17 april t/m 10 juli 2020.

Verhalencafé.

We nodigen je uit om jouw verhaal over 75 jaar vrede en vrijheid te delen met ons. Dat kan via info@museumperronoost.nl of telefonisch via 06-53404786. Je mag je verhaal ook op locatie in de brievenbus doen, adres: Cruquiusweg 11, Amsterdam.

Museum Perron Oost staat in Oostelijk Havengebied van Amsterdam, een gebied bijna 150 jaar oud. Aanvankelijk is het het speelterrein van handelaren in vee en producten uit ‘de Oost’ én van rederijen die lijndiensten onderhielden op onder meer Indonesië, Suriname en de Verenigde Staten. Later is het aankomst- en vertrekpunt van Joodse vluchtelingen, jonge delinquenten, krakers en stadsnomaden die er allemaal hun verhalen achterlieten. Pas sinds twintig jaar is gebied woonplek voor ongeveer 20.000 mensen.

Alle verhalen delen we op www.museumperronoost.nl.