De routes in 2017.
Klik op het beeld voor een grotere kaart.

Activiteiten: OHG BUURTLOOP

Begonnen in 2015 en inmiddels een traditie geworden, de ‘leukste loop in Amsterdam’, de OHG Buurtloop. Ieder jaar gelopen op de laatste zondag in mei met een kinderloop en een 5 en 10 kilometer loop voor volwassenen.

De OHG Buurtloop is een initiatief vanuit de Buurtcooperatie OHG gericht op het bij elkaar brengen van de bewoners in het Oostelijk Havengebied, met sport als verbindende factor en vindt elk jaar plaats op de laatste zondag van mei.

Het parcours loopt dwars door de prachtige eilanden van het Oostelijk Havengebied. Het bestaat uit verschillende lopen voor kinderen en volwassen, waarbij het parcours van de volwassenlopen geschikt is voor rolstoelgebruikers (adl-rolstoelen of handbikes klasse H1). Iedereen is dus welkom om mee te doen!

Het hart van de Buurtloop is het Hildo Kropplein in de Architectenbuurt, waar de start en finish van alle lopen plaatsvinden.  Buiten de lopen om vinden op het Hildo Kropplein diverse activiteiten plaats om er een gezellige dag van te maken.

De Buurtloop komt ieder jaar tot stand met medewerking van actieve lokale ondernemers in het Oostelijke Havengebied en vele actieve buurtbewoners.

Actueel nieuws vind je hieronder.

NIEUWS

OHG Buurtloop 27 mei 2018 – Noteer deze datum in je agenda!

Dit jaar voor de vierde keer de 'leukste loop' van Amsterdam…

Terugblik OHG Buurtloop 2017

Buurtloop OHG – de 'leukste loop' van Amsterdam Kijk hier…

TERUGBLIK OP DE VOORGAANDE BUURTLOPEN

OHG Buurtloop 2017

Foto-impressie van de OHG Buurtloop 2017

Uitslagen OHG Buurtloop 2017

Hier vind je de uitslagen van de Buurtloop van 2017

OHG Buurtloop 2016

Foto-impressie van de OHG Buurtloop 2016