Activiteit: KUNST, CULTUUR, CREATIEF

Een midzomeravond met poëzie

Op 21 juni 2017, de langste dag van het jaar, schreef een klein groepje poëzieliefhebbers, voornamelijk vanuit de museumroep, gevleugelde woorden op de buurttafel* bij het water op de Van Eesterenlaan. Voor deze gelegenheid verzamelde Merle korte teksten en mooie tekstregels en zorgde voor schrijfmateriaal .

Zo met elkaar én het mooie weer werd het een feestelijke, poëtische zomeravond. Na het schrijven van de tekstregels en het voorlezen van een zomergedicht (met een exemplaar voor ieder) door Merle, ontstond tijdens de geanimeerde en late uurtjes spontaan het voornemen deze avond uit te roepen tot een jaarlijkse buurttraditie op deze plek: Midzomeravond-met-poëzie.

OO

* Deze kunst-buurttafel is een van de 8 buurtafels in Zeeburg. De kunsttafels hebben allen een eigen ontwerp met een spelelement dat ontmoetingen stimuleert. Het burgerinitiatief voor deze tafels (2007) werd ondersteund door stadsdeel Zeeburg, Kunstenaars en Co, Amsterdams Fonds voor de Kunst en enkele woningbouwverenigingen

OO

Een foto impressie…….