M2-VRIENDEN

Help De Eester met een m²!

logo_m2_yolanda

De buurt dat zijn wijzelf. Die maken wijzelf.
Daarvoor hebben we een werkplaats nodig, een plek waar nieuwe ideeën ontstaan, buurtgenoten elkaar treffen en initiatieven genomen worden.

Sinds 2016 heeft het Oostelijk Havengebied zo’n plek: De Eester. Aan de Van Eesterenlaan 266.

snapshotDie plek moet groeien. Het wordt een magneet die energie aantrekt. Dat kost verbeelding, daadkracht en geld. Voor dat laatste hebben we een plan. We bieden jou een m2 aan. De Eester bestaat uit 225 m2, waarvoor we jaarlijks 27.000 euro moeten betalen. Dat is een fors bedrag, dat niet op te brengen is uit de verhuur van de ruimtes. We moeten dus slimmer zijn. Daarom vragen we buurtgenoten voor een bedrag van €180 één m2 te financieren. Dat lijkt een fors bedrag. Maar als je het vergelijkt met het lidmaatschap van een sportclub, een maandelijkse donatie aan een goed doel, een bezoek aan een goed restaurant, valt het best mee. En de investering rendeert: je investeert immers in je eigen leefomgeving, je eigen buurt. Je brengt leven in een werkplaats waar de buurt beter van wordt. En je krijgt er wat voor terug.

Wat levert het jou op?

  • een goed gevoel
  • betrokkenheid bij de buurt
  • goedkoop gebruik van ruimten
  • een stem op de ALV
  • een aftrekpost (voor bedrijven en ondernemers)
  • reclame en misschien werk (idem)
  • kennis van andere bedrijven

Iedereen kan m2-vriend worden. Maar we mikken vooral op bedrijven, winkels en vooral zzp’ers waarvan we weten dat er heel veel in deze buurt werken. Ooit was er een tijd dat buurt- en sportverenigingen vrijwel zonder uitzondering gesponsord werden door de winkeliers uit de buurten waar ze waren ontstaan. Dat soort verbindingen is in deze moderne tijd geheel weggevallen. Doodzonde eigenlijk. Wij willen die buurtbetrokkenheid nieuw leven in blazen. Bovendien: je kunt deze sponsorbijdrage afboeken op je bedrijfskosten. Betaalt de overheid toch nog een stukje mee!

Doe je ook mee?

 

Carla en Siamara

carla en siamara“Eindelijk een plek waar je buurtbewoners kunt ontmoeten, een praatje maken, een kop koffie drinken en af en toe lekker eten. Ook een plek waar je kunt ondernemen: bijles geven, massage, voorlezen, yoga, naailes etc. Wij zijn er blij mee dus zijn wij m2-vrienden.”
-Carla Dinee en Siomara Carter

Laura Grob

laura_brob“Als organisatieadviseur hecht ik veel waarde aan contact en verbinding tussen mensen. Ik voel mij betrokken bij de buurt en lever daarom graag een bijdrage aan De Eester.”
-Laura Grob

Alexandra

alexandra_th

“Ik ben m2-vriend omdat het heel verwarmend is hoe de buurtcooperatie de mensen samen brengt. Een prachtige plek voor de zwangerschapsyoga van Mammado.”
-Alexandra Dormaar

Hetty

hetty_vlug“Natuurlijk lijkt 180 euro veel geld, maar een paar keer naar een restaurant en je bent het ook kwijt. En wat is duurzamer?”
-Hetty Vlug

Martin

martin_bos“Als bewoner, vrijwilliger (COC buurtcoördinator) en ondernemer hecht ik belang aan de verbinding tussen (groepen) mensen, ook in mijn buurt.”
-Martin Bos

Anita

anita_kamp“Ik ben Pranic healer en Yogadocent. Ik ben m2-vriend omdat ik het fijn vind om met en in de buurt te werken aan vitaliteit!”
-Anita Kamp

Jos

jos_van_de_lans“Een buurt zonder ontmoetingsruimte is als een kantoor zonder koffieautomaat. Daarom ben ik m2-vriend van De Eester/ Buurtcoöperatie OHG.”
-Jos van der Lans

Ellie

ellie_loeve_ship“Ik ben erg betrokken bij de Eester, geef yoga, dance, massage. M2-vriend-zijn is belangrijk voor steun aan buurt en ik krijg mooie korting.”
-Ellie Loeve

Gerda

gerda_van_rossum_th“Met de Buurtcoöperatie bouw ik een netwerk op in de buurt. Zelforganisatie past helemaal in mijn straatje. Doel is zo lang mogelijk zelfstandig wonen in mijn eigen buurt.”
-Gerda van Rossum

Vierkante Meter Vriend

Ja, ik wil graag M2-vriend worden.