LID WORDEN

Klik HIER voor het aanmeldingsformulier

De buurt dat zijn wijzelf. Die maken wijzelf.

Daarvoor hebben we een broedplaats, een plek waar nieuwe ideeën ontstaan, buurtgenoten elkaar treffen en initiatieven genomen worden. Sinds 2016 hebben we de Eester, aan de Van Eesterenlaan 266.

Om onze plannen verder te kunnen uitvoeren, hebben we leden nodig die meedenken en meedoen. Hoe meer mensen lid zijn, hoe beter we met elkaar in staat zijn om te bepalen hoe we willen wonen en leven in onze buurt. Bijvoorbeeld rondom het organiseren van de zorg. De Buurtcoöperatie biedt bewoners, particulier en zakelijk daarom de mogelijkheid om lid te worden van de buurtcoöperatie.

De Eester wordt een magneet die energie aantrekt. Dat kost verbeelding, daadkracht en geld. De Eester bestaat uit 225 m2, waarvoor we jaarlijks 27.000 euro moeten betalen. Dat is een fors bedrag, dat niet op te brengen is uit de verhuur van de ruimtes. We moeten dus slimmer zijn.

Daarom vragen we buurtgenoten om ons te steunen met een lidmaatschap.

Meld je ook aan als lid van de Buurtcoöperatie OHG!

We hebben twee soorten lidmaatschap, het gewone lidmaatschap van €60 per jaar of een bedrag naar draagkracht en de M2-vrienden voor €180 per jaar. Beide lidmaatschappen bieden stemrecht op de ALV.
Het M2-vrienden lidmaatschap van €180 geeft recht op korting op de huur van ruimtes. Ook willen we alle M2-vrienden een vermelding geven ergens in de Eester. We hopen dat de vele bedrijven en ZZP-ers in het OHG hiervoor kiezen.

Word lid, praat en stem mee op de ALV en laat zien dat je de Buurtcoöperatie steunt!

Wat krijg je er voor terug?

  • een goed gevoel
  • betrokkenheid bij de buurt
  • een groter netwerk
  • een stem op de ALV

Als je m2-vriend word, krijg je ook nog:

  • een aftrekpost
  • een naamsvermelding in De Eester
  • korting op gebruik van de ruimtes

Het aanmeldingsformulier vind je hier.

Doe mee en word M2-vriend!
Meer informatie over deze mogelijk fiscaal aantrekkelijke vorm van ondersteuning vind je hier.

 

Carla en Siamara

carla en siamara“Eindelijk een plek waar je buurtbewoners kunt ontmoeten, een praatje maken, een kop koffie drinken en af en toe lekker eten. Ook een plek waar je kunt ondernemen: bijles geven, massage, voorlezen, yoga, naailes etc. Wij zijn er blij mee dus zijn wij m2-vrienden.”
-Carla Dinee en Siomara Carter

Laura Grob

laura_brob“Als organisatieadviseur hecht ik veel waarde aan contact en verbinding tussen mensen. Ik voel mij betrokken bij de buurt en lever daarom graag een bijdrage aan De Eester.”
-Laura Grob

Alexandra

alexandra_th

“Ik ben m2-vriend omdat het heel verwarmend is hoe de buurtcoöperatie de mensen samen brengt. Een prachtige plek voor de zwangerschapsyoga van Mammado.”
-Alexandra Dormaar

Hetty

hetty_vlug“Natuurlijk lijkt 180 euro veel geld, maar een paar keer naar een restaurant en je bent het ook kwijt. En wat is duurzamer?”
-Hetty Vlug

Martin

martin_bos“Als bewoner, vrijwilliger (COC buurtcoördinator) en ondernemer hecht ik belang aan de verbinding tussen (groepen) mensen, ook in mijn buurt.”
-Martin Bos

Anita

anita_kamp“Ik ben Pranic healer en Yogadocent. Ik ben m2-vriend omdat ik het fijn vind om met en in de buurt te werken aan vitaliteit!”
-Anita Kamp

Jos

jos_van_de_lans“Een buurt zonder ontmoetingsruimte is als een kantoor zonder koffieautomaat. Daarom ben ik m2-vriend van de Buurtcoöperatie OHG.”
-Jos van der Lans

Ellie

ellie_loeve_ship“Ik ben erg betrokken bij De Eester, geef yoga, dance, massage. M2-vriend-zijn is belangrijk voor steun aan buurt en ik krijg mooie korting.”
-Ellie Loeve

Gerda

gerda_van_rossum_th“Met de Buurtcoöperatie bouw ik een netwerk op in de buurt. Zelforganisatie past helemaal in mijn straatje. Doel is zo lang mogelijk zelfstandig wonen in mijn eigen buurt.”
-Gerda van Rossum

Jos van der Lans over het belang van de buurtcoöperatie in onze buurt en waarom je nu lid zou moeten worden.