Het Eesterfestival van dit jaar staat in het teken van de Toekomst. We presenteren hier de uitkomsten van de BuurtTop: de Toekomstagenda voor het Oostelijk Havengebied met 11 speerpunten én een heleboel goede ideeën.

Ons programma in het kort: In de ochtend een verhalenplein bij winkelcentrum Brazilië met toekomstverhalen, poëzie en weggeefboeken. Ook dit jaar is Boekhandel van Pampus weer aanwezig. ’s Middags een Toekomstmarkt op het Eesterplein. Laat je verassen door het eten van de toekomst of ga Droomwonen bij ‘do it yourself ‘met Monica. En weet je hoe een 3D-printer werkt? Of Virtual Reality? Welke technologische ontwikkelingen er zijn? En het wordt ook weer swingen met o.a. de band Stix. We sluiten de dag weer af met het Pop-up Buurtrestaurant voor de Eester.


Lukt het aanmelden niet, neem dan contact op met info@buurtcooperatieohg.nl

Scroll omlaag voor onze volledige programma line-up.

11.00 – 14.00 uur | Verhalenplein | Winkelcentrum Brazilië
Actieve buurtbewoners Merle en Claudia organiseren het Verhalenplein voor de Albert Heijn.

Programma:

 • 11.00 – 12.00 uur: Toekomstverhalen van jonge en oudere buurtbewoners
 • 11.00 – 14.00 uur: Boekhandel Van Pampus & weggeefboekenmarkt
 • 12.00 – 14.00 uur: Poëzie in eigen taal, o.a. in het Perzisch, Arabisch, Zuid-Afrikaans, Spaans, Hongaars, Duits en Roemeens

Over het Verhalenplein.
Claudia: ‘Er wonen zoveel verschillende nationaliteiten in onze buurt. Dit willen we onder de aandacht brengen met poëzie. Buurtbewoners dragen gedichten voor in hun moedertaal en Merle draagt daarna de Nederlandse versie voor.’
Merle: ‘Als mensen in hun eigen taal een verhaal ver- tellen, gaan ze stralen en komt hun eigenheid naar voren. Dat vind ik heel bijzonder.’

14.00 – 18.00 uur | Toekomstmarkt & Podium | op het Eesterplein.
Meta en Marijke van Buurtcoöperatie Oostelijk Havengebied organiseren samen, voor de derde keer, het Eesterfestival.

Programma:

 • 14.00 – 17.00 uur: Toekomstmarkt met info, doen, eten & drinken
 • 14.00 – 17.00 uur: Kom je appeltaartspeurtocht halen bij de stand! Op = op!
 • 14.00 – 15.00 & 16.00 – 17.00 uur: Workshop Wildplukken
 • 14.30 – 18.00 uur: Podiumprogramma – doorlopend muziekoptredens door buurtartiesten met o.a. Fenna de Leeuw, Pieter Visser, Maarten Hageraats, Dorette Pauptit, het SANNAS-koor & Eesterkoor en als afsluiting de band STIX!
 • 14.30 uur: Presentatie Toekomstagenda OHG 2025

Leuk dat er zoveel doe-activiteiten zijn op de Toekomstmarkt, voor alle leeftijden.

Wat dacht je van:
– Ontmoet elkaar aan de schilderstafel met Diversity House
– Wonen, DIY met Monica
– Bloembommen maken en fleur de buurt op!
– Wormenhotel, hoe bouw je dat zelf?
– Ideeën voor de buurt bij OHG 2025
– Een stamtafel over wonen en samenleven

Specials:
– Laat je toekomst voorspellen door Cindy Tarot (doorlopend)
– Ontdek de voedselketen van de appeltaart (tot het op is; speciaal voor kinderen)
– Wildplukworkshop, ontdek de eetbare natuur in het Oostelijk Havengebied (14.00 en 16.00 uur)

Over de Toekomstmarkt.
Kom droomwonen DIY bij Monica, bezoek een waarzegster, ontdek hoe je er in de toekomst uit gaat zien, zie hoe ouderen a trip down Memorylane kunnen maken en bewonder de tentoonstelling van inzendingen van de uitvindwedstrijd.
Verwonder je over de Taal van de Toekomst, het technologiehuisje TOOS en het onderwijs van de toekomst. Schilder mee met Diversity House en smul jezelf de toekomst in. Luister ondertussen naar de oude en vertrouwde klanken van onze buurtartiesten en een mooie afsluiting met de band STIX!

Over de Toekomstagenda OHG 2025.
Het kan je bijna niet ontgaan zijn: wij, de Buurtcoöperatie Oostelijk Havengebied (OHG), organiseren het project OHG 2025. We willen graag weten hoe jij de toekomst van onze buurt ziet. Op 13 april 2019 was de Buurttop. Maar liefst 120 bewoners gingen met elkaar in gesprek over onze buurt in 2025. Het bruiste in Pakhuis de Zwijger!
Tijdens het Eesterfestival presenteren we het resultaat: de Toekomstagenda voor het Oostelijk Havengebied met 11 speerpunten én een heleboel goede ideeën die we verder willen uitwerken met input van de bewoners.

Doe je mee?
Om de plannen verder uit te werken hebben we jouw denk- en doekracht nodig. We nodigen je van harte uit om aan te haken.
Meld je aan via ohg2025@buurtcooperatieohg.nl.
Wil je eerst meer informatie, kijk dan op buurtcooperatieohg.nl/ohg2025.

18.00 – 21.00 uur | Pop-up buurtrestaurant | voor de Eester.
Actieve buurtbewoners Nicky en Sophie organiseren dit jaar het eten tijdens het Eesterfestival.

Programma:

 • 18.00 – 21.00 uur: Pop-up buurtrestaurant. Na het daverende succes van vorig jaar toveren we ’s avonds de straat voor de Eester weer om tot pop-up buurtrestaurant. We serveren een driegangen diner, vormgegeven door onze buurtkoks en buurtondernemers.


Lukt het aanmelden niet, neem dan contact op met
info@buurtcooperatieohg.nl

  • Drankjes koop je bij de bar.
  • Je kunt vanaf 8 juni reserveren. Wees er snel bij!

Wat eten we?
Tijdens het middagprogramma kun je genieten van futuristische hapjes: insectenbitterballen, vegan taarten en de knakwortel! Er is ook een infostand over toekomstbestendig eten, een workshop wild- plukken en een appeltaartspeurtocht voor kids.